tanskandoggi.takaisin.fi

Keskustelua Tanskandogeista
Tänään on 21.05.18 14:29:02

Kaikki ajat ovat UTC + 2 tuntia
Aloita uusi ketju Vastaa viestiin  [ 20 viestiä ]  Mene sivulle 1, 2  Seuraava
Kirjoittaja Viesti
 Viestin otsikko: Uskonvahvistusta hakemassa
ViestiLähetetty: 18.05.11 12:14:13 
Poissa
Pentulaatikossa
Avatar

Liittynyt: 07.04.11 11:40:49
Viestit: 12
Paikkakunta: Somero/Riihimäki
Huusholliamme kansoittaa kolme koiraa, joista nuorimmainen on ensimmäinen tanskandoggimme.

Ensimmäiset viikot olemme nyt lähinnä ihmetelleet tätä yhteiseloa ja yrittäneet tutustua lähinurkkiin. Penska tuntuu kuitenkin viihtyvän lähinnä tutuilla kulmilla, joten kovin kauas kotinurkista emme ole päässeet. Tänään ajattelin kyllä pistää koiran autoon ja käydä jossain vähän vieraammassa paikassa kävelemässä ja näin laajentaa tätä reviiriä.

Näiden parin viikon jälkeen myönnän ihan rehellisesti, että olen saanut luultavasti nykyisistä koiristani sen vaikeimman tapauksen. Pää nimittäin tuntuu olevan jokseenkin umpiluuta ja omaa tahtoa on pienen pitäjän verran. Voin todeta, että huumoria ja uskoa riitti vielä eiliseen asti, mutta sitten innostuin vuodattamaan tätä paria viikkoa netissä ja sain kommenttia "ongelmia tuosta tulee, jos se nyt on jo noin vaikeaa". Itse olen kuitenkin ollut ihan siinä uskossa, että kyseessä on perustanskismeiningistä, mutta päätin nyt sitten tulla tänne vielä avautumaan, josko kokeneemmat osaisivat sanoa miten meillä tässä menee. Tulen tästä kyllä tänään vielä juttelemaan kasvattajan kanssa, mutta... sitä odotellessa.

Penskalla on nyt siis ikää 11 viikkoa, eli ihan vauva on vasta. En ole sille vielä kamalasti mitään yrittänyt opettaa, lähinnä hoen "istu" tilanteissa, joissa tiedän sen juuri istuvan ja kun toivoisin sen istuvan. Aika hyvin se istuukin. Lisäksi on tietysti menossa tämä mikä on sallittua ja mikä ei kasvatus. Pahojaan koira ei oikeastaan ole tehnyt, joskus olen siltä suusta hakenut vääriä asioita pois, mutta aika vähän. Leluja ja touhuttavaa riittää ilmankin. Ainoa Ongelma-asia leikeissä on se, että kakara tykkää ottaa kaikesta ja kaikista hampailla kiinni. Alunperin koitin kiljahtaa pennun purressa, mutta se ei vaikuttanut millään tapaa. Nyt nappaan niskanahasta kiinni, murahdan ei ja sen jälkeen rauhoitan tilanteen. Minun "puremisen" pentu onkin liki täysin lopettanut, lähinnä kävellessä saattaa yhä ottaa takinhelmasta tms kiinni. Kuitenkin aika pitkä työmaa on varmaan edessä ennen kuin tämä saadaan laajennettua koskemaan myös koko muuta perhettä ja sen suhteen kasvatettavaa on niin koirassa kuin lapsissakin. Lapsetkun äkkiä innostuvat leikkimään leikkejä, joissa koira juoksee perässä ja lopputulos on se, että lapsen lahkeessa on kiinni 14 kiloa tanskalaista. Mutta koulutus jatkuu, puolin ja toisin.

Toinen asia, jonka suhteen olen pennun kanssa hieman ymmälläni, on tämä ulkoilu. Pentu nimittäin tuntuu olevan kovin sitä mieltä, että hän itse päättäisi sen haluaako ulkoilla vai ei. Eteenkin viileämmällä ilmalla pentu seisoo ovensuussa jokseenkin sen näköisenä, että mee sää vaan, en mää viitti. Ja pissat tulevat herkästi eteisen lattialle. Kahden muun koiramme kanssa pentu useimmiten menee ulos kivasti ja kulkee mukavasti porukassa, mutta sitten se yksin kanssani ulkoilu... Naapureilla on tuntunut olevan äärimmäisen hauskaa, kun minä kutsun, kehun, maanittelen, houkuttelen herkuilla ja miljoona muuta asiaa, jotta saan koiran kulkemaan. Lisäksi penska tuntuu olevan sen tason kotirotta, että kun se tajuaa, että tästä pääsisi nyt kotiin, niin se saattaa korvat lepattaen lähteä menemään kotiinpäin, vaikka minä olisin menossa totaalisen toiseen suuntaan. Kaiken huippu on se, että ko. koira tuntuu olevan äärimmäisen perso ruualle, mutta herkuilla houkuttelu tehoaa äärimmäisen huonosti - ruokitaankohan me sitä liikaa?

Tässä kai ne "ongelmat", joita meillä on. Lisäksi on vielä ylipäätään tämä laumasysteemi, joka tuntuu olevan jostain syystä ihan sekaisin pennun tulon myötä. Vanha koiramme tuntuu tykkäävän penskasta, mutta keskimmäinen oikein ei. Lisäksi, en tiedä johtuuko pennusta vai jostain muusta, kissamme tuntuvat saaneen jonkin keskinäisen kriisin. Mutta kaipa tämäkin tästä...


Ylös
 Profiili  
 
 Viestin otsikko:
ViestiLähetetty: 18.05.11 13:20:55 
Poissa
Harkitsee isompaa autoa
Avatar

Liittynyt: 22.08.03 19:18:35
Viestit: 2401
Paikkakunta: Helsinki, Laajasalo
kuulostaa minusta kaikinpuolin aika normaalilta pennulta :wink:

naskalien käyttö on aika normaalia, siihenkin kyllä löytyy muutama
"hellävarainen" keino...."kutittele" puremistilanteessa kakaraa kitalaesta,
on pennusta sen verran yököttävää, et aika nopeesti lopettaa.....

musta on enemmänki normaalia et pentu innostuu, jos lapset koheltaa
ympärillä...... molemmille rajoja....

_________________
Tarja & Wendy 12/06
**********************
FI & EE MVA Gwendy Von Tom Brook, ha 11.12-06
Rakkaissa muistoissani :ihku:
Grandinas Karmela, ke 1.11-87-2.5-00
Good Works Stunning Gift, mu 15.4-92-27.2-98
Everybody´s Love Dekeleia, ha 13.1-98-28.11-06


Ylös
 Profiili  
 
 Viestin otsikko:
ViestiLähetetty: 18.05.11 14:08:03 
Poissa
Etsii "tiikerin kestäviä" leluja
Avatar

Liittynyt: 15.03.07 16:27:55
Viestit: 696
Paikkakunta: Jyväskylän mlk
Hyvin tutulta kuulostaa :BLAH: Doggi omaa aika alhaisen koulutettavuuden joten se umpiluupäisyys juontaa kyllä juurensa siitä..ja ilmeisesti tuo pureminenkin on merkki aika aktiivisesta pennusta, ja kannattaa kitkeä pian pois..pieneen pulloon laitettu vesisuihku aina nenälle kun alkaa purra usein vie huomion pois ja kun lopettaa rauhalliset kehumiset ja huomion suuntaaminen toisaalle voisi auttaa. Huom! Se vesi olisi hyvä suihkasta salaa ettei näe mistä tulee,helpottaa jatkossa opettamista ettei opi mitään negatiivista yhteyttä käteen tai siinä oleviin esineisiin..
Kaikea hyvää,ajan kanssa lauma hakee paikkansa! Tsemppiä,olet uusi onnellinen doggin omistaja :ironiaa: !!

_________________
Bonel Akkaa päälle ELI "Lissu" s.13.2.2010 <3
Rakkaat enkelikoirat: Genedda Kiss Me Quick "Pepe" 12.6.1998-9.1.2008 Dilat.kardiomyopatia
Alaunt Carlin Fetmundora "Nasu" 30.7.2001-4.8.2009 Etulohkon aivokasvain


Ylös
 Profiili  
 
 Viestin otsikko:
ViestiLähetetty: 18.05.11 14:19:30 
Poissa
Etsii "tiikerin kestäviä" leluja
Avatar

Liittynyt: 26.11.07 12:54:26
Viestit: 723
Ja tuosta ulkoilusta :) Dogit ainakin jotka minä tunnen ovat aika nirsoja märälle/ vesisateelle.. Sisällä on niin mukavaa ja lämmintä jossa on kivempi olla, varsinkin vesisateelle.. Monesti Doggi luulee olevansa sokeria :lol:

Meillä pentu tekee tasan pissit ulos ja satalasissa sisälle (lämpimällä säällä viihtyy paremmin) Ja osataan täälläkin hampaita käyttää :)))

Ja sen vielä lisäisin että ainakin edellisen dogin ollessa pentu suurin osa järsimisestä loppui kun hampaat vaihtuivat.

:)

Jenni

_________________
Tanskandogit:
Apollo 06/2007
Enja 03/2011
Kultainennoutaja:
Jermu 05/2002


Ylös
 Profiili  
 
 Viestin otsikko:
ViestiLähetetty: 18.05.11 14:41:53 
Poissa
Kuola poskella

Liittynyt: 08.12.04 10:47:35
Viestit: 166
Paikkakunta: Espoo
Meillä oli ihan samanlainen rumba nuorimmaisen koiran tullessa vajaa 2 vuotta sitten :D Ulkoilu oli lähinnä seisomista tien poskessa jne. Nykyään vauhtia tuntuis olevan vähän liikaakin lenkillä :lol: Meillä myös vanhin narttu tuli hyvin pennun kanssa toimeen, keskimmäinen ei taas pitänyt pennusta lainkaan. Nykyään kaikkien välit ihan ookoo, mutta keskimmäinen ei vieläkään esim. leiki nuorimmaisen kanssa, kun taas vanhin narttu painaa tuhatta ja sataa sen kanssa... Ei siis ainakaan mun korvaan teidän touhu mitenkään poikkeavalta kuulosta.
Noista nameista sen verran, että meilläkin nuorimmainen on perso herkuille, mutta pentuna sitä kiinnosti ulkona kaikki muu niin paljon, että namit vaan tipahteli suusta.

_________________
C'mon La Isla Bonita "Mimmi"
Danemanian Moonflower "Nuppu"
Danemanian Utelias Diiva "Hilda"


Ylös
 Profiili  
 
 Viestin otsikko:
ViestiLähetetty: 18.05.11 15:29:17 
Poissa
Pentulaatikossa
Avatar

Liittynyt: 07.04.11 11:40:49
Viestit: 12
Paikkakunta: Somero/Riihimäki
Kiitos vastauksistanne. Ehdinkin tässä välissä jo avautua kasvattajalle näistä asioista ja sain samanlaista tukea ja vahvistusta omiin ajatuksiini tästä doggin kanssa olemisesta.

Olen koko ajan ollut sillä kantilla, että USKON pärjääväni doggin kanssa, mutta toisaalta PELKÄÄN, että pilaan sen jotenkin. Valitettavasti ystäväpiiriiinkin kuuluu näitä ihmisiä, jotka ovat sitä mieltä, että puolet doggeista on täysin mielipuolia tappajakoiria. Jotenkin olen siis vaan tällä hetkellä vähän herkkä tämmöisille "tuosta tulee ongelmakoira, kun on nyt jo noin vaikea" - kommenteille.

Tuosta kitalaen kutittelusta. Tämä pentu ei siis tee oikeastaan ollenkaan sitä, että pureskelisi kättä tms, kun sen kanssa puuhailee vaan hyppii ja roikkuu käsissä ja lahkeissa silloin kun joku liikkuu. Siinä, kun pitää mennä nelivuotiaan ja olkapäässä roikkuvan doggipenskan väliin, ei pahemmin kitalakea kutitella. Eteenkin, kun se on enemmän sellaista "näykkimistä" kuin sitä että oikeasti "roikkuisi" jossain.


Ylös
 Profiili  
 
 Viestin otsikko:
ViestiLähetetty: 19.05.11 08:32:56 
Poissa
Osaa väistellä kuolaroiskeita
Avatar

Liittynyt: 09.01.03 14:53:29
Viestit: 1843
Uskoisin, että saat nopsaan kitkettyä tuon hampailla roikkumisen, kun et kiinnitä siihen huomiota kun se roikkuu lahkeessa tms. vaan nakkaat siinä tilanteessa sille äkkiä oman lelun suuhun ja sitten kehut pentua vimmatusti, kun pentu puree ja retuuttaa vaihdossaan saamaansa lelua.
Missään nimessä ei saisi tehdä nopeita liikkeitä (käden/jalan pois tempaisemista), koska siinä vaiheessa monesti pennun jahtaamis/saalistusvietti herää ja pentu ei vaan voi vastustaa hampailla tarttumista liikkuvaan kohteeseen.
Itse oon saanut jokaisen pennun unohtamaan "kielletyn" pureskelun tosi nopsaan tällä vaihtamistekniikalla. Nopeasti pentu huomaa, että huomiota ei heru ihmisessä roikkumisesta (koska koirallehan myös kielteinen huomio on huomiota mitä hän mahdollisesti hakee) vaan hän saa kehuja ja huomiota oikeasta toiminnasta eli sallitun lelun puremisesta.
Kaksi viimeisintä doggipentuamme on tullut meille sen jälkeen, kun lapsemme (5 ja 3 v) ovat olleet kuvioissa mukana ja todella nopeasti on sekä lapset että pennut oppineet tiettyihin sääntöihin.
Meillä muksut oppi nopsaan, että kun pentu on aktiivisimmillaan, niin silloin sisällä pennun läheisyydessä ei juosta, riehuta tms ja jos pentu otti lasten lelun, sitä ei saanut mennä repimään pois vaan äkkiä koiran lelu ja eikun vaihtokauppoja hieromaan. Meillä ei kyllä (onneksi) kumpainenkaan pentu yrittänyt edes lapsia purra / lasten vaatteissa roikkua.
Loppujen lopuksi lasten "riehumiskieltoaika" jäi tosi lyhyeksi, kun pentu kasvaesasan oppi, että nämä pienemmät kaksijalkaiset tuppaa välillä riehumaan, mutta ei siihen tarvitse mukaan lähteä :)

Muuten pentusesi kuulostaa kyllä ihan normi doggipennulta, joka ehkä ei välttämättä ole umpiluupää, vaan mietiskelijä joka pohtii kannattaako nyt oikeesti lähtee tohon suuntaan mihin mamma haluaa tai ulos vesisateella.

Mutta kun muistat, että sinä olet johtaja ja sinä päätät mitä milloinkin tehdään ei pentu. Jos olet menossa ulos, niin silloin mennään ulos. Jos haluat kävellä johonkin suuntaan vaikka pentu olisi menossa erisuuntaan - te menette sinne minne sinä olet menossa.
Nyt jos annat pentuselle periksi, niin tiedossa voi olla ongelmia kun pentu vähän kasvaa ja alkaa uhmaikä painaa päälle.
Helpommalla pääset tulevaisuudessa, kun nyt teet pienin arkipäivisin elein ja teoin selväksi, että sinä määräät.
Mm. ihmiset ja ne vanhemmat koirat kulkevat aina ovesta ensin, pentu ei koskaan. Koska johtaja menee aina ensin.
Vanhemmat koirasi saavat ruoan ensin ja pentu viimeisenä.
Kupille ei rynnätä, vaan ruokailun aloittamiseen pitää pennun pyytää lupa silmiin katsomalla. Ekoilla kerroilla tuntuu tooooosi vaikealta, mutta jo muutamassa päivässä pentu oppii, ettei kupille rynnätä vaan siihen pääsee, kun pyytää luvan silmiin katsomalla.
Autosta ei saa hypätä ennen lupaa.
Jos se seisoskelee mielellään ihmisen varpailla, niin omat varpaat alta pois ja kevyesti oma jalka pennun etutassun päälle (tämä on monille yllätys, että on myös yksi alistamisele).
Kumartele päivittäin pennun yli esim. pantaa laittaessa tai muuten silitellessä.
Älä ole pennun edessä kyykyssä ja pussaile sen huulia. Tämä viestittää pennullesi, että pentu on ylempiarvoinen ja sinä alamainen mielistelet sitä "nuolemalla" sen huulia.
Jos kyseessä on sitten oikeasti kovin dominoiva tapaus, niin siinä tapauksessa ainakin kieltäisin koiraa olemasta sohvalla & sängyissä ja hänen makuupaikkansa olisi lattiantasossa ja ei makuu/lasten huoneissa.
Tällä myös viestität johtaja-asemaasi. Koira ei makaa/oleskele samalla tasolla/ ylempänä.
Monesti doggi tykkää "halailusta" eli tulee meidän eteen ja painaa päänsä meidän olkapäille ja niskaan ja meistä ihmisistähän se on varsin mukavaa. Mutta jos kyseessä on dominoiva pentu / koira, niin tämän karsisin myös pois, koska tuo on hyvin vahva alistamisen merkki koiralta.
Ko. tapauksessa "irrottautuisin" koiran halauksesta ja pyöräytän omat käteni koiran kaulan yli ja kumarrun koiran niskan päälle halaamaan koiraa. Näin viestität koirallesi, että se olet sinä, joka on "niskan päällä".
Samoin pentu kannattaa totuttaa siihen, että se pystyy olemaan rentona selällään ihmislaumansa jäsenten kanssa. Eli pyydän aina pentua esim. telkkaria katsellessa lattialle eteeni makuulle ja huomaamatta siinä silitellessä ja hellitellessä käännän pennun selälleen ja jatkan silittelyä.
Monesti pentunen nautsikelee tästä hellittelyhetkestä ja oppii samalla luottamaan, että hän voi johtajansa edessä paljastaa mahansa ja se on se kaikista suurin "alistumisele" tuolla susilaumoissa.

Voisin kirjoittaa lukuisia esimerkkitilanteita lisää, mutta tässä nyt aluksi sellaisia, mitä kannattaa tehdä heti kun pentu saapuu uuteen kotiin.
Nämä kaikki ovat pehmeän dominanssin harjoituksia eli voit tehdä ne kaikki hyvin huomaamattomasti ja silti tuoda johtaja-asemaasi vahvasti pennulle selväksi.

Eli pennun "ruotuun laittamiseen" ei tarvita voimaa, agressiota tai karjumista vaan nämä voi hoitaa miellyttävälläkin tavalla.

Onnea uudesta pennusta!

Katja

_________________
KENNEL WUNDERVOLL
ke/ti tanskandogit
http://www.telemail.fi/kennelwundervoll


Ylös
 Profiili  
 
 Viestin otsikko:
ViestiLähetetty: 19.05.11 09:11:53 
Poissa
Sai koiran istumaan käskystä
Avatar

Liittynyt: 05.04.09 19:49:30
Viestit: 835
Paikkakunta: Kuopio
Mä jäin miettimään, että minkä rotuisia aikasemmat koirat perheessä on? Onko karvasia? Meilläki doggi on nöffiin verrattuna varsin erilainen ulkoilija :P Sadesää on erittäin "voi ei", lätäköitä väistellään ja varpaiden kastuminen on hyvin inhottavaa ja ihan puistattaa :oops: Nöffi taas rakastaa ulkoilua säällä ku säällä, varsinkin vesisade on ihanaa ja lätäköt parasta kun saa jalkansa johonkin missä on vettä. <3 <3 <3

Rambo oli pentuna myös sellanen, että vähänkin viileä sää tai vesisade, niin mieluummin olisi jäänyt sisälle. Mut kyllä se koira oppii sen, että ulos pitää lähteä ja sisälle ei voi pissiä. Määrätietoisesti vain. Sadesäällähän ei ole pakko lähteä vetämään sitä viiden kilsan lenkkiä kuitenkaan.

Yhden asian minkä tästä rodusta olen parin vuoden aikana oppinut, on se että dogit ovat todella mukavuudenhaluisia. Lämmintä ja pehmeää ja rauhallista, niin ah mitkä olot. :P Doggihepuleita ei tosin sovi unohtaa..

_________________
Parinkymmenen vuoden haave toteutui 15.5.2009 <3
Alder Glade's Gerlando (s.21.3.2009) "Rambo" <3


Ylös
 Profiili  
 
 Viestin otsikko:
ViestiLähetetty: 19.05.11 09:50:58 
Poissa
Sai koiran istumaan käskystä

Liittynyt: 19.02.08 22:32:27
Viestit: 902
Ensinnäkin onnea ihka omasta uudesta doggipennusta! :ihku:

Nämä tämmöiset on aika hyvin mielessä nyt kun meidän pikkuneiti on 4,5kk. Neitokainen saapui 9 vkoisena Tanskasta, missä kevät oli jo pitkällä, Suomen talveen ja kylmään ja luntakin oli aika kiitettävästi vielä. Alkuun ei halunnut myöskään lenkkeillä, mutta käytiin kuitenkin ihan pieniä lenkkejä viikon verran, sitten vanhemman koiran mukana vähän pidempiä ja siitä hiljalleen pidennettiin. Jos pentu iski jo pihassa liinat kiinni, niin saatoin vaan reippaasti kutsua (no eihän reppana silloin nimeään tiennyt, mutta kuitenkin) ja vaikkei olisi tullutkaan, niin osoitin, että nyt silti mennään. Jos eteenpäinmeno menee ihan vastaanlaittamiseksi, nosta kaulapanta ylöspäin niskaan ja "vie" koiraa askel pari eteenpäin (liike tulee vaistomaisesti takajaloilla sellaisesta asennosta taluttajaan nähden) ja höllää heti kun lähtee liikkumaan nätisti eteenpäin.
Tuosta on turha ottaa turhia paineita, älä missään nimessä hermostu, äläkä myöskään kehu hysteerisesti.. tuo on koiran normiarkea ja dogeilla voi olla monesti oma vahva mukavuudenhaluinen tahtonsa, jonka on vaan tietyissä asioissa taivuttava. ;)
Ylle Katja laittoikin loistavia positiivisia pikkukikkoja luontevan laumanjohtajan paikan vahvistamiseksi.
Kaikki tämä tosin edellyttää, että olet laumanjohtaja myös vanhemmille koirillesi. Jos he eivät sinua kunnioita, ei pennullakaan ole syytä.
Älkääkä koskaan vikiskö pennun puremaa, siinä pitää olla aina viilipyttynä, ja tosiaan osoita pennulle suotavaa purtavaa. Meidän neiti on oikea oraalioraakkeli, eli kaikki menee suuhun ja hampaita kokeillaan joka paikkaan, mutta ihmisten "maistelu" :lol: on loppunut kokonaan alun harjoittelun myötä. Älkääkä koskaan vetäkö esim. kättä pois. Tällöin pentu oppii siihen, että se voi "käskeä" ihmistä puremalla.

Nykyisin meillä jo 4,5 kk:n ikäistä kielletäänkin, eli ei sana on käytössä silloin kun tehdään sellaista, mitä se ei saa tehdä nyt eikä koskaan elämänsä aikana (esim. vetää hihnassa).


Ylös
 Profiili  
 
 Viestin otsikko:
ViestiLähetetty: 19.05.11 10:33:07 
Poissa
Osaa väistellä kuolaroiskeita
Avatar

Liittynyt: 09.01.03 14:53:29
Viestit: 1843
Tuosta ei-sanasta. Sitäkään ei toinna viljellä, koska se menettää merkityksen tosi nopsaan.
Muistettava on, että EI- on toiminnan keskeytys ja sitä on aina seurattava ohjaus oikeaan toimintaan, eli siihen mitä pennun sen sijaan halutaan tekevän.
Pelkkä EI ei siis riitä :)

Katja

_________________
KENNEL WUNDERVOLL
ke/ti tanskandogit
http://www.telemail.fi/kennelwundervoll


Ylös
 Profiili  
 
 Viestin otsikko:
ViestiLähetetty: 19.05.11 10:45:34 
Poissa
Sai koiran istumaan käskystä
Avatar

Liittynyt: 05.04.09 19:49:30
Viestit: 835
Paikkakunta: Kuopio
Juu, ehdottomasti minäkin suosittelen sitä positiivisen käytöksen palkkaamista (ei aina tarvii olla nami, voi olla hirmuinen kehuryöppy, leikki-palkka, tai sit ihan sitä namiakin) sen ei-sanan sijaan. Positiivisten asioiden korostamisella pääsee todella pitkälle dogin kanssa. Jatkuva ei:n käyttö vie tosiaan aika äkkiä ojasta allikkoon.

_________________
Parinkymmenen vuoden haave toteutui 15.5.2009 <3
Alder Glade's Gerlando (s.21.3.2009) "Rambo" <3


Ylös
 Profiili  
 
 Viestin otsikko:
ViestiLähetetty: 19.05.11 12:13:55 
Poissa
Sai koiran istumaan käskystä

Liittynyt: 19.02.08 22:32:27
Viestit: 902
Sitäpä juuri meinasinkin, että ei:n pitääkin olla keskeyttävä sana.
Mutta tuon laitoin tuohon siksi, että niitä asioita ei pidä pennultakaan katsoa ihan läpi sormien, mitä se ei saa aikuisenakaan 100 % varmuudella tehdä.
Keinot koiran mukaan. :BLAH:


Ylös
 Profiili  
 
 Viestin otsikko:
ViestiLähetetty: 19.05.11 20:19:16 
Poissa
Pentulaatikossa
Avatar

Liittynyt: 02.05.11 19:52:30
Viestit: 41
Voi kuulostaa niin meijän Motolta :D Joka on mun mielestä helppo! :o

Meilläkin poika tykkää purra ja kovaa! Mut kyllähän se ohi menee kun kasvaa :)
Mä oon yrittänyt mahdollisimman paljon ohjata puremista leluihin, ei jaksas koko ajan olla karjumassa "eitä" eikä se autakkaan, Voi olla että petnu haluaa vaan kattella kuka on kuka ja tahallaan provosoi, pysyy ite vaan viileänä eikä noteeraa.

Temppuilua oli hihnassa tosi paljon aluksi, juuri heränneenä esim. ei todellakaan halunnut ulos.

Ootan vaan että tuo kasvaa, tai siis että aivot kasvaisi ;)


Ylös
 Profiili  
 
 Viestin otsikko:
ViestiLähetetty: 19.05.11 21:54:14 
Poissa
Pentulaatikossa

Liittynyt: 22.07.10 08:29:05
Viestit: 43
Paikkakunta: Tampere
meillä täällä ihan samanlaista kuin Motolla, Lupun veljellä..
Kovasti koitetaan hampaita joka tilanteessa käyttää.. Hyvin kyllä on alkanut vähentymään! :)

Ulos lähtemisessä ei meillä ole mitään ongelmaa, aina mennään innolla, PAITSI vesisateella :D
Yksin kuljetaan nätisti hihnassa, mutta kun on koirakaverit mukana, niin välillä on PAKKO koittaa roikkua jommankumman hihnan jatkeena..

Omasta mielestä ainakin kaikki tämä on ihan normaalia pennun toimintaa ja kyllä se järki siitä päähän tulee kun ikääkin karttuu :)

Tsempit sinne! :)

_________________
Tanskandogit;
Taivassilmän Alexandra, "Gimma"
Lupu
sekarotuinen Nala


Ylös
 Profiili  
 
 Viestin otsikko:
ViestiLähetetty: 20.05.11 13:52:29 
Poissa
Sisäpiirissä
Avatar

Liittynyt: 14.12.05 10:26:21
Viestit: 1275
Paikkakunta: Mikkeli
Meillä Rontti teki pentuna stopit tiettyyn kohtaan ulkoillessa. Johtui siitä että ihan ensimmäisen kerran kun oli hihnassa ja oman pihan ulkopuolella ja vieläpä uudessa kodissa niin eikös sieltä tullut ekan 10m aikana sakemanni ja rähähti pikku-Rontille jota jännitti muutenkin. Siihen kohtaan se sitten aina pysähtyi eikä millään olis halunnu liikkua eteenpäin. Ongelman ratkaisin sillä että koppasin koiran kainaloon ja eteenpäin sano mummo hangessa. Siitä se sitten lähti korjaantumaan.. Paitsi sakemanni- viha on ja pysyy, poliisikoira Rexillekin koitettu antaa lähdöt telkkarin läpi. Jopa sakemanninarttuja katellaan kieroon ja mietitään et mikähän tää on naisiaan.

Muutoin en edes oikeen muista mitä meillä pentuna tehtiin. Ronttihan oli kaikenkaikkiaan helppo pentu, ulkona oli tosi vaikee saada kontaktia kylläkin pitkän aikaa. Ne namit tosiaan tippui suusta alas ja koiruus seistä tökötti kun puujumala, ulkona oli niin kamalan jännittävää. Tuo eka ulkoilukerta meillä tuskin antoi kovin hyviä lähtökohtia tälle myöskään.

Anni kirjoitti:
Meillä myös vanhin narttu tuli hyvin pennun kanssa toimeen, keskimmäinen ei taas pitänyt pennusta lainkaan.


Jos sukuunsa on tulemista niin tätä en ihmettele yhtään. :lol: Voin kuvitella että Rontti tuskin on onnesta soikeena kun seuraava saapuu taloon.

_________________
tanskandogit
*Danemanian Moomintroll "Rontti" 04/2005
*RU, BALT JMVA, JV-11 Hildemar "Lurjus" 02/2011
rottweiler
*LV, EE JMVA Chameur "Ketku" 03/2012


Ylös
 Profiili  
 
Näytä viestit ajalta:  Järjestä  
Aloita uusi ketju Vastaa viestiin  [ 20 viestiä ]  Mene sivulle 1, 2  Seuraava

Kaikki ajat ovat UTC + 2 tuntia


Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailijaa


Et voi kirjoittaa uusia viestejä
Et voi vastata viestiketjuihin
Et voi muokata omia viestejäsi
Et voi poistaa omia viestejäsi
Et voi lähettää liitetiedostoja.

Etsi tätä:
Hyppää:  
cron
POWERED_BY
Käännös, Lurttinen, www.phpbbsuomi.com