tanskandoggi.takaisin.fi

Keskustelua Tanskandogeista
Tänään on 20.05.18 17:51:24

Kaikki ajat ovat UTC + 2 tuntia
Aloita uusi ketju Vastaa viestiin  [ 19 viestiä ]  Mene sivulle 1, 2  Seuraava
Kirjoittaja Viesti
 Viestin otsikko: Nätisti seisominen!
ViestiLähetetty: 04.06.07 13:49:01 
Poissa
Tikkukarvoja kantapäissä
Avatar

Liittynyt: 18.03.07 16:10:02
Viestit: 309
Paikkakunta: Vesilahti
Hei, olen "orjallisesti" yrittänyt opettaa doggi-poikaamme seisomaan (siis näyttelykehää varten)
Välillä jo menikin hyvin, sitten olimme matkoilla ja nuoriso oli täällä opettanut nuorta herraa antamaan istuessa tassua... No sitä se seisominenkin nyt on...aina kun yritän saada takajalkoja nätisti taaksepäin, herra istuu ja tyrkkää suuren tassunsa :oops:
Neuvokaa nyt hyvät ihmiset, miten toimin, ettei tarvi itseään maan alle hävetä :wink:


Ylös
 Profiili  
 
 Viestin otsikko:
ViestiLähetetty: 05.06.07 08:11:08 
Poissa
Sisäpiirissä
Avatar

Liittynyt: 14.12.05 10:26:21
Viestit: 1275
Paikkakunta: Mikkeli
No mie opetin Rontin namipalan kanssa ihan alkujaan pikkupentuna seisomaan. Seisotin sitä ja annoin jyystää namua ja siirtelin jalkoja jne. Pikkuhiljaa jäi nami sitten pois. Nykyisin herra seisoo erinomaisesti paikallaan, juoksu taas on sitten aina vähän mitä sattuu. :wink:

Mutta en mie parempaakaan neuvoa osaa tuohon antaa kuin että joka kerta kun se istuu niin hop taas uudestaan ylös ja niin pitkään kunnes se sitten seisoo.... Ja sitten hirmukehut! Toistoja vaan paljon niin kyllä se taas menee tajuntaan! :D


Ylös
 Profiili  
 
 Viestin otsikko:
ViestiLähetetty: 15.06.07 22:09:10 
Poissa
Tikkukarvoja kantapäissä
Avatar

Liittynyt: 18.03.07 16:10:02
Viestit: 309
Paikkakunta: Vesilahti
Tämä on nyt ihan toivotonta :oops: Ei meillä opita, kaikki vaan hermostuu ja näyttelyhihnaa vaan purraan ja taidan jo perua Rovaniemelle lähdön :cry:


Ylös
 Profiili  
 
 Viestin otsikko:
ViestiLähetetty: 16.06.07 00:54:03 
Poissa
Tikkukarvoja kantapäissä
Avatar

Liittynyt: 10.07.06 12:05:14
Viestit: 384
Paikkakunta: mikkeli
Elä luovuta, kyllä se siitä kun yrität vaan sinnikkäästi, oletko kokeillu ottaa mukaan käskyä -seiso- meillä ainakin tyttöön tehos kun tajus että jaa-a tuo sana tarkottaa että pitää vaan olla ja öhmöttää. ja sitten jos ei makupala auta niin joku lempilelu tms käteen ja kun edes hetken pysyy paikallaan niin palkitset leikkituokiolla ja taas uudestaan. tsemppiä sinne, ilmoittele miten sujuu.

Meillä on täällä nimittäin pojalla sama operaatio, nekun tuolla latviassa ovat opettaneet vähän eri tavalla, ongelma vaan on lähinnä se ettei uuno käy nukkumaan kesken seisomisen :oops:

Ai juu ja sit yks on mitä kasvattaja neuvo kun mandy iski kans aina välillä pyllyn maahan, niin laitat ihan ronskisti käden takajalkojen väliin ja nostat, jalat asettuu aika hyvin ja luultavasti koiruuskin pysyy edes vähän aikaa siinä..

_________________
Meillä asustaa Dogiwogin Charles "Casperi" ja Ric Notanga "Tito"

-----------------------------------------------------------
Enkeleinä sateenkaarisillalla Mandy 26.11.2003 - 5.7.2007 ja Uuno 11.12.2006-22.8.2007


Ylös
 Profiili  
 
 Viestin otsikko:
ViestiLähetetty: 16.06.07 12:57:40 
Poissa
Sisäpiirissä
Avatar

Liittynyt: 14.12.05 10:26:21
Viestit: 1275
Paikkakunta: Mikkeli
Nimenomaan, älä luovuta. Toistoja vaan paljon. Ronttikin ekoissa näyttelyissään juoksi koko kehän ympäri hihnaa purren ja ilme oli niin kettuuntunut kun vaan voi olla. :wink: Ja on se tehnyt sitä vanhemmallakin iällä. Harjoittelua vaan ja ennenkaikkea harjoitteluun kuuluu tietysti yhtenä osana siellä näyttelyissä käyminen! Sehän voi olla että koissu käyttäytyykin siellä ihan eri tavalla. Ja sieltä ennenkaikkea ne kokemukset kertyy. Huonot ja hyvät. :wink: Ja jokainen doginomistaja joka näyttelyissä käy on varmasti käynyt läpi saman, joten et ole yksin! :lol:


Ylös
 Profiili  
 
 Viestin otsikko:
ViestiLähetetty: 16.06.07 16:11:33 
Poissa
Tikkukarvoja kantapäissä
Avatar

Liittynyt: 18.03.07 16:10:02
Viestit: 309
Paikkakunta: Vesilahti
On täällä ihanaa porukkaa, kaikki jaksaa kannustaa :D Alan jo pikkuhiljaa luottaa meihinkin. Ja eikös sitä sanota, että alku aina hankalaa ja lopussa kiitos seisoo :wink:


Ylös
 Profiili  
 
 Viestin otsikko:
ViestiLähetetty: 11.12.07 23:35:23 
Poissa
Pentulaatikossa

Liittynyt: 15.10.07 09:39:13
Viestit: 9
Kaverini antoi meille sellaisen vinkin tuohon, että opettaa koiran seisomaan ruokaa annettaessa. Itse tein alkuun sen virheen, että opetin koirani (jälleen kerran) istumaan ennen seisotusta, joten sehän istuu automaattisesti joka kerta kun annan ruokaa tai lähden ulos. Nyt kun ollaan seisotettu ruoalle, niin neiti on pikkuhiljaa alkanut ymmärtämään paikallaanolon ihanuudet. :D
Suosittelen ainakin kokeilemaan, varsinkin jos koira on kova syömään!


Ylös
 Profiili  
 
 Viestin otsikko:
ViestiLähetetty: 29.01.08 20:21:18 
Poissa
Sisäsiisti
Avatar

Liittynyt: 18.07.06 14:59:46
Viestit: 556
Paikkakunta: Alahärmä
Availisin tätä aihetta vähän uudestaan... Eli meitillä ongelma on siinä seisoma-asennossa, ei itse seisomisessa, sekä sen lisäksi siinä että Freddy ei voi sietää sitä kun panta laitetaan tuonne korvien taakse. Samantien kun sen pannan sinne laittaa niin alkaa semmoinen koikkaloikkailu että hitaampia hirvittää. :BLAH:
Ja tuon seisoma-asennon kanssa (siis sitten kun lopulta saa koiran rauhoittumaan ja seisomaan paikallaan) ongelma on siinä että koiraa ei saa seisomaan ryhdikkäästi. Kun alkaa sitä asentoon laittamaan, niin se lyö aivan veteläksi, jalat sojottaa minne sattuu, selkä on notkolla ja pää roikkuu. Eikä auta vaikka kuonosta työntäisin päätä ylös ja taaemmas, selkä on silti notkolla ja takajalat pihdissä ja muuta mukavaa.. Ei ole oikein Apollon näköinen siinä tilanteessa... :shock: :D

_________________
Jenni
Tanskandoggi Perfect Sunshine Cry Baby "Tara"
Saksanpaimenkoira Gizmo


Ylös
 Profiili  
 
 Viestin otsikko:
ViestiLähetetty: 29.01.08 21:43:12 
Poissa
Etsii "tiikerin kestäviä" leluja
Avatar

Liittynyt: 30.08.05 17:25:44
Viestit: 710
Paikkakunta: Loimaa
Yritähän parhaimmalla herkulla koiruus ensin totuttaa ihan vaan siihen että se panta on siellä korvien takana ja että siitä tulee mukava asia. Sitten ku saat laittaa pannan korvien taakse ilman että koira kiihtyy kokeile vasta uudestaan tuota itse asettelua ja seisottamista. Asettelussa parhaimmat namit käyttöön kans ja totutat koiran hommaan pikkuhiljaa. Eli siirretään yhtä jalkaa ja siitä saa namin. Siirretään toista jalkaa ja siitä saa namin jne.

Ja meillä ei Ella seiso ryhdikkäästi ilman namia. Kun namin laittaa nokan eteen ja sillä houkuttaa koiraa nojaamaan eteenpäin niin hyvältä näyttää. Jos alkaisin itse "repimään" päätä eteenpäin niin lukkoon menis koko koira...

_________________
Brassit ~ Brashill Jeitosa "Vani" & Brashill Muito Formoso "Paku"
Enkku ~ Great Bernina´s Kassi-Alma "Pinkki"
Muistoissa: Tanskandoggi ~ C.I.B FI MVA TK2 TK1 BH Nobel Herzensbrecher Undómiel v Hearts "Ella"


Ylös
 Profiili  
 
 Viestin otsikko:
ViestiLähetetty: 15.03.08 20:51:41 
Poissa
Pentulaatikossa
Avatar

Liittynyt: 21.03.04 23:05:15
Viestit: 81
Paikkakunta: Rovaniemi
Meiltä puolestaan löytyy keinuhevonen :pelkää:
Eli Grosso seisoo muuten tosi hyvin, tapittaa paikallaan vaikka puol tuntia, mutta nojaa taakse niin, että etujalat menee liian eteen. Eli kun Grosson asettaa seisomaan, jalat ei liiku maasta mihinkään, vaan G siirtää painonsa takajaloille *huoh*
On kokeiltu vaikka mitä keinoa kera kokeneempienkin näyttelyihmisten, mutta ei auta. No, toisaalta, eipä tuo mikään näyttelyhirmu olekkaan, varsinkaan kun täällä Roissa ei noita näyttelyitä liiaksi ole.. Mutta silti olis ihan kiva löytää keino, jolla sais asennon korjattua :apua:


Ylös
 Profiili  
 
 Viestin otsikko:
ViestiLähetetty: 16.03.08 20:19:46 
Poissa
Osaa väistellä kuolaroiskeita
Avatar

Liittynyt: 22.02.07 16:21:12
Viestit: 1575
Paikkakunta: Kirkkonummi
Meiltä löytyy Eve ihan samanlainen keinuhevonen täältä :eip: Seisoo muuten tosi nätisti, mut nojaa aina taakse :hmph: Kyllä se ryhti sieltä namilla nousee , mut olis kiva päästä nameista eroonki joskus. Ja kun niitä nameja joutuu syöttään sit kokoajan seisottaessa. Ei siis riitä se että vaan pitäs sitä namia esillä kuonon edessä, ja sillä ryhti ylös, vaan pitää sit antaaki se nami jotta malttaa seisoa. Ja sit ku saa sen ni ryhti laskee taas ja sit taas sama homma :hakkaa_päätään: No jospa se Teija vaikka keksis tohon jonku kikka kolmosen, jahka ne mein handleri kurssit alkaa :apua:

_________________
Danemanian Pikku Prinsessa "Stara" -07
Apollodane Boreas "Viljami" -08


Ylös
 Profiili  
 
 Viestin otsikko:
ViestiLähetetty: 16.03.08 20:53:50 
Poissa
Luppakorvat tötteröllä
Avatar

Liittynyt: 14.05.03 19:41:23
Viestit: 965
Paikkakunta: Myrskylä
Täällä taasen yks, jolle namit näyttelytilanteessa [myös harjootuksis] on ehdoton nou-nou. :soosoo:

Onnin kans aikoinaan koitin ensteks namein opettaa - siitä ei seurannu muuta kuin namin perään vouhkaamista. :sekasikiö:
Ja sitten ei ole tullut muillakaan käytettyä.

Ihan vaan toistoilla ja rauhallisella kehumisella olen opettant seisomisen.
Jalkojen siirtely ja asettelu ja kopelointi on vain sellasia totutettavia asioita.
Kopelointia ollaan vähän harjoiteltu siten, että vieraat tullessaan on esmes tarkistaneet hampit tms pientä ohi mennen. :wink:
Seisomiseen olen käyttänt seiso -käskyä ja jos meinaa liikkua, niin "paikalla".

Muutamia "perusprinsiippejä" olen pitänt, kun näyttelyhihnassa ollaan;
*ei vouhkata eikä riekuta [muutenkaan näyttelyissä en kos-kaan anna leikkiä, koska se ei ole paikka sellaiselle :mä_tiiän_paremmin: ].
*toisaalta ei myöskään toruta kovasti vaan koitetaan olla hyvällä mielellä.
*näyttelyremmin koitan laittaa vasta mahd lähellä kehään menoa, koska periaate on että sen kanssa ollaan skarppina [=ei makoilua, istumista yms notkumista] - eli jos harjoittelen ennen kehää, vaihdan yleensä vielä normivehkeet kaulaan.
*eli kehässäkin, jos ja kun joutuu odottelemaan, niin on oltava asiallisesti ja siellä ei löhöillä tms. :hei_kamoon:

Handlerikurssi on tosi jees, jos on kokematon tai muuten kaipaa vinkkejä oman rekkunsa kanssa. :peukku:
Itse kävin aikoinaan eteläläisten kurssin ja siitä oli kyllä hyötyä - sain vinkkejä, miten esitettynä just se minun koira on eniten edukseen.

_________________
~Happy Harlekin's~


Ylös
 Profiili  
 
 Viestin otsikko:
ViestiLähetetty: 17.03.08 07:52:53 
Poissa
Luppakorvat tötteröllä
Avatar

Liittynyt: 14.05.03 19:41:23
Viestit: 965
Paikkakunta: Myrskylä
Aijooniinjoo.

Ja toko -jutut olen pitänt tiukasti erillään näyttelytouhuista.
...ko mie olen vähän :soosoo: ja nipokalkkis näissä jutuissa. :ironiaa:

_________________
~Happy Harlekin's~


Ylös
 Profiili  
 
 Viestin otsikko:
ViestiLähetetty: 17.03.08 10:16:37 
Poissa
Etsii "tiikerin kestäviä" leluja
Avatar

Liittynyt: 26.11.07 12:54:26
Viestit: 723
minä yritin nameilla harjoitella seisomista, mutta en suosittele. Apollo kiinnitti vain namiin huomion ja yritti pomppia ym,huonommin meni niiden kanssa. Nyt vaan useesti viikossa harjoitellaan aluksi kävelemistä, sit lisätään vauhtia kun se sujuu, sit käskystä pysähdytään ja seisotaan jonkin aikaa paikallaan. Asentoa en ole lähtenyt muuttamaan, sit vasta kun kaikki muu sujuu..

_________________
Tanskandogit:
Apollo 06/2007
Enja 03/2011
Kultainennoutaja:
Jermu 05/2002


Ylös
 Profiili  
 
 Viestin otsikko:
ViestiLähetetty: 18.03.08 00:58:51 
Poissa
Pentulaatikossa
Avatar

Liittynyt: 21.03.04 23:05:15
Viestit: 81
Paikkakunta: Rovaniemi
Meillä ei siis ole mitään nami/vouhkaamisongelmia, en etes nameja (enää) käytä. Grosso muutenkin ohjaajaherkkänä koirana syttyy enemmän yhdestä kehusta kuin vaikka hookoon blööstä (tokokoiraa parhaimmillaan) :mrgreen:
Ja samat periaatteet on käytössä kuin mablolla tuon näyttiskäytännön kanssa 8)
Ainoa ongelma vaan on tuo taakse nojaaminen.


Ylös
 Profiili  
 
Näytä viestit ajalta:  Järjestä  
Aloita uusi ketju Vastaa viestiin  [ 19 viestiä ]  Mene sivulle 1, 2  Seuraava

Kaikki ajat ovat UTC + 2 tuntia


Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailijaa


Et voi kirjoittaa uusia viestejä
Et voi vastata viestiketjuihin
Et voi muokata omia viestejäsi
Et voi poistaa omia viestejäsi
Et voi lähettää liitetiedostoja.

Etsi tätä:
Hyppää:  
cron
POWERED_BY
Käännös, Lurttinen, www.phpbbsuomi.com