tanskandoggi.takaisin.fi

Keskustelua Tanskandogeista
Tänään on 20.05.18 17:55:04

Kaikki ajat ovat UTC + 2 tuntia
Aloita uusi ketju Vastaa viestiin  [ 25 viestiä ]  Mene sivulle 1, 2  Seuraava
Kirjoittaja Viesti
 Viestin otsikko: Kertokeepa!
ViestiLähetetty: 31.03.06 17:50:33 
Poissa
Pentulaatikossa
Avatar

Liittynyt: 21.03.06 18:54:16
Viestit: 27
Paikkakunta: Alastaro
Elikkäs kertokaapas kokeneemmat immeiset että mikä on oikea tapa toimia seuraavassa tilanteessa. Isäntä toi tänäpä eläinkaupasta sellasia kunnon luita oikein nami nami herkkuja. Ongelma on nyt se että kun luuta yrittää ottaa pois niin poitsu murahtaa ja yrittää purra aivan tosissaan. Elikkäs mitenkäs suosittelisitte tätä "kuritusta" tässä tilanteessa :?: :?: Ikää Rontilla on siis 3kk


Ylös
 Profiili  
 
 Viestin otsikko:
ViestiLähetetty: 31.03.06 18:50:18 
Poissa
Sisäpiirissä
Avatar

Liittynyt: 16.04.05 12:40:03
Viestit: 1362
Paikkakunta: Oulu
Minä ottasin vaan puremisenkin uhalla sen luun pois!!! Jos nyt asian antais olla niin te ette olisi enää pomoja...
Harjoituksia ruuan kanssa: antakaa ruokakuppi eteen ja ottakaa se heti pois.
Antakaa uudestaan ja taas pois!! Koiran pitää antaa JOHTAJAN ottaa se ruoka (tai luu tai mikä tahansa muu) pois silloin kun johtaja niin haluaa!!!!
Tsemiä koitokseen! :)


Ylös
 Profiili  
 
 Viestin otsikko:
ViestiLähetetty: 31.03.06 19:18:36 
Poissa
Pentulaatikossa
Avatar

Liittynyt: 21.03.06 18:54:16
Viestit: 27
Paikkakunta: Alastaro
Juu siis elikkäs kyllä sitten ollaan ihan oikeilla linjoilla. Kyllä heti komennettiin poikaa ja otettiin se luu pois ja annettiin taas takasin jne. Tais olla vaan se luu nyt niin namia että sen kanssa tarvi koittaa urista kun ei sitä muussa tilanteessa ole ilmennyt. :D


Ylös
 Profiili  
 
 Viestin otsikko:
ViestiLähetetty: 31.03.06 20:28:22 
Poissa
Luppakorvat tötteröllä
Avatar

Liittynyt: 14.05.03 19:41:23
Viestit: 965
Paikkakunta: Myrskylä
Meillä luita syödään vaan tietty aika kerrallaan ja sitten ne menee kaappiin/takas pakkaseen eli eivät ole syötävillä koko ajan. Tämän myötä molemmat on oppineet, että minä ja Pekka saadaan ottaa niiltä ruoka/pureskeltavat pois eikä siihen ole jupisemista. Pico nyt on sellanen mamman kiltti pehmo, ettei sillä ole ollut mitään jupistavaakaan :lol: - tosin on kuitenkin pitänyt sitkeästi luita suussaan ja joutunut opettelemaan sen, että se on annettava kiltisti pois kun pyydetään. Onnilla meinasi olla nuorena vastalauseita, mutta harjoituksella oppi oikean käytöksen. Tehtiin ihan toistona siten, että "irti" ja sen piti antaa luu -> palkkiona kamalat kehut ja hetkeksi luu takaisin ja koko homma uudestaan. Oppi hyvin nopeasti eikä sen jälkeen ole ollut sen puolelta mitään kyseenalaistettavaa ko. asiassa :lol:

_________________
~Happy Harlekin's~


Ylös
 Profiili  
 
 Viestin otsikko:
ViestiLähetetty: 31.03.06 23:25:28 
Poissa
Kuola poskella
Avatar

Liittynyt: 13.03.06 18:16:35
Viestit: 115
Paikkakunta: äetsä
ongelmakoirankouluttaja sano mulle tänään että luita ei edes kuulu ottaa pois.. koska koira murisee kun se luulee että hältä otetaan luu pois ja kun se luu otetaan pois niin ens kerralla se murisee kahta kauheemmin koska se oli ollu viime kerrallakin oikeassa :!: että kun se otetaan pois ja annetaan ja otetaan pois on koiran härnäämistä.. että kun on vaan välittämättä koiran murisemisesta ja kävelee ohi niin se kai huomaa sen että eihän tolle tarvi murista kun se ei vie multa tätä luuta..

mut tee niinku parhaaks näet :!: :)


Ylös
 Profiili  
 
 Viestin otsikko:
ViestiLähetetty: 01.04.06 00:28:24 
Poissa
Luppakorvat tötteröllä
Avatar

Liittynyt: 10.01.03 01:29:31
Viestit: 1054
Paikkakunta: Vantaa
Huh. Musta ei kuulosta hyvältä, että koira saa vahtia ruokaansa murisemalla ihmiselle. Meillä on opetettu molemmat koirat niin, että voin kaivaa ne herkut vaikka kurkusta takaisin, ja molemmat hyväksyvät sen mukisematta.

Pentuna opetettiin, että koira saa ottaa ruoan, namit ja luut vasta luvan kanssa: "ole hyvä". Sitten totutettiin ne siihen, että me voimme ottaa luut yms pois milloin vain. Tietenkään koiraa ei ole tarkoitus härnätä ees-taas-ottamalla-antamalla, mutta periaatteemme on, että meillä ei kyllä yksikään eläin ihmisille kukkoile. Piste. Eli saatoin ottaa luun pois jonkin ajan syömisen jälkeen ja laittaa kaappiin. Seuraavana päivänä tai myöhemmin illalla jatkettiin taas herkuttelua.

Narttu murisi joskus pentuna kun makasi sohvalla ja siihen tuli viereen ihminen istumaan. Murinat loppui nopeasti, kun tyttö oppi, että murinasta seuraa niska-perse-otteella siirto lattialle, ja loppupäiväksi sohvaporttikielto. ;) Nykyään tyttö onkin kuin pehmolelu. ;)

Komppaan siis ulpukkaa: nyt vaan harjoittelemaan, niin koira oppii nopeasti, kuka on pomo. Eikä sitä tarvitse miettiä sitten parin vuoden päästä, kun koira esim. puree ohikulkevaa lasta luullessaan, että lapsi vie namin....


Ylös
 Profiili  
 
 Viestin otsikko:
ViestiLähetetty: 01.04.06 07:48:31 
Poissa
Pentulaatikossa
Avatar

Liittynyt: 21.03.06 18:54:16
Viestit: 27
Paikkakunta: Alastaro
Kuulostaa kyllä munkin korvaani aika oudolta että koiralta ei sais ottaa esim luuta pois. Mitäs sit pitäis muka tehdä kun se järsii jotain vaikka kenkää ja rupee muriseen kun yritän ottaa sen pois?? En kyllä viitti ottaa tuollasia riskejä kun noita kaks jalkasia ipanoitakin tossa jaloissa on pyörimässä. Ollan pojan kanssa alusta asti tehty esim ruokakupin kanssa niin että ensin istutaan odottaan ja sit vasta kuppi lasketaan alas ja annetaan lupa mennä siihen. Ja just namit ja luut annetaan vasta sit kun istutaan ja ne otetaan nätisti kädestä. Muuten ei kyl oo ollu mitään ongelmia. Se pirulainen vaan on oppinu varastaan muksujen kädestä :D Mutta uskoo kyllä kun sanoo tiukasti ei :D


Ylös
 Profiili  
 
 Viestin otsikko:
ViestiLähetetty: 01.04.06 08:47:56 
Poissa
Pentulaatikossa
Avatar

Liittynyt: 12.01.06 19:57:44
Viestit: 18
Paikkakunta: Raahe
Minä olen kans ehottomasti sitä mieltä että koiralta on otettava luulot pois jos se alkaa kukkoileen. Meillä ei ole vielä ollut vastaavia tilanteita eli että koira olis murissu isäntäväelle, mutta jos sellainen tulisi niin kyllä sais koira tietää mikä on koiran paikka. Kun ajattelee minkä kokoisia koiria meillä on niin toiseksihan siinä jääpi jos ne tosissaan alkaa temppuileen. Eli kannattaa tehdä heti alusta asti pelin säännöt selviksi.

_________________
-Eve-


Ylös
 Profiili  
 
 Viestin otsikko:
ViestiLähetetty: 01.04.06 09:26:03 
Poissa
Pentulaatikossa
Avatar

Liittynyt: 13.03.06 13:20:03
Viestit: 50
Paikkakunta: Lehmo (Joensuu)
Eikös se ole koiraeläimillä laumassakin niin, että johtaja ottaa herkut alempiarvoisilta yksilöiltä...?? Eli siis eikös koira-ihmis asetelmassa yleensä pyritä siihen, että se ihminen on johtaja..?


Ylös
 Profiili  
 
 Viestin otsikko:
ViestiLähetetty: 01.04.06 09:32:06 
Poissa
Kuola poskella
Avatar

Liittynyt: 13.03.06 18:16:35
Viestit: 115
Paikkakunta: äetsä
meillä saa kyl kans ottaa luut pois ku tykkää kyl se munki korvaa vähä oudolta kuullosti


Ylös
 Profiili  
 
 Viestin otsikko:
ViestiLähetetty: 01.04.06 10:24:15 
Poissa
Pentulaatikossa
Avatar

Liittynyt: 12.01.06 19:57:44
Viestit: 18
Paikkakunta: Raahe
Luin jostain että jos koira on mustasukkainen ruoan perään niin kannattaa käydä lisäämässä aina välillä jotain hyvää kuppiin. Ja voishan sitä kokella vaikka vaihtokauppaa tässä luu hommassa. Eli antaa jotain vielä parempaa(makupala) tilalle kun menee ottamaan luuta pois.

_________________
-Eve-


Ylös
 Profiili  
 
 Viestin otsikko: ..
ViestiLähetetty: 01.04.06 12:02:39 
Poissa
Melkein sisäsiisti
Avatar

Liittynyt: 21.10.04 12:45:43
Viestit: 435
Paikkakunta: suonenjoki
Meillä kun tuo pienimmäinen on todella tarkka luistaan ja herkuistaan niin aina ennen kuin sille annetaan luu tai jokin muu herkku niin yleensä laitamme sen siksi aikaa koirien omaan huoneeseen yksin mutustamaan namusiaan kunnes kaikki ovat syöneet herkkunsa. Tosin immeisten neiti antaa ottaa suustaan kaiken.

_________________
Hexenmeister Mensa, Bonel Nikita & Bonel Santra


Ylös
 Profiili  
 
 Viestin otsikko:
ViestiLähetetty: 01.04.06 16:59:05 
Poissa
Sisäpiirissä
Avatar

Liittynyt: 16.04.05 12:40:03
Viestit: 1362
Paikkakunta: Oulu
:shock: Vai on kouluttaja sitä mieltä että koiraa härnätään...hm...
Lukemisen arvoinen kirja on Erkki "Susi" Pulliaisen Koiran luonne ja käyttäytyminen, mikä perustuu hyvin pitkälti susien toimintaan laumassa!!!
Koska koiran katsotaan polveutuvan susista (enemmistön mielipide!)niin myös laumakäyttäytyminen on sen mukaista eli ALFA (meidän tapauksessa siis ihminen)esim. syö AINA ensin ja muu porukka hierarkian mukaan jos jotain jää!!! Minä myös katson että koska MINÄ olen se ALFA-eukko ja ukko on ALFA-isäntä niin ME yhdessä olemme lauman johtajat,kissat ja koirat saa luvan tulla perässä omassa arvojärjestyksessään eli laumaantulojärjestyksessä!! Tahvo ei ole esim. kyseenalaistanut kumpi on laumassa alempana,hän vai kissa :) Kissä oli ennen Tahvoa joten on tyytynyt siihen että on laumassa alempana...no,kissoilla on kait vähän eri jutut kuin koirilla mutta meidän sessu ei ole koskaan lähtenyt edes yrittämään kipuamista ylöspäin...eli tietää kynttä saavansa jos norkoilee liikaa kissan reviirillä :wink: Edel. doggi taas oli kissaa ylempänä ja osoitti sen mm. irvistelemällä kissalle jos kisu vaikka kävi nuuskimassa tiskipöydällä olevaa koiralle tarkoitettua ruokaa (esim.kuivamuonat liossa kupissa!!). Meän retu toimi myös kissapoliisina :D eli jos kissat heittäytyi intoilemaan tuhannen ryydloikkaa ympäri huushollia, oli Retu sukkana perässä pitämässä jöötä :D


Ylös
 Profiili  
 
 Viestin otsikko:
ViestiLähetetty: 01.04.06 17:37:08 
Poissa
Tikkukarvoja kantapäissä
Avatar

Liittynyt: 02.05.05 16:36:50
Viestit: 342
Paikkakunta: Turku
Kyllä minunkin mielestäni koiralta täytyy pystyä ottamaan ruokakuppi/luu/lelut tms pois tarvittaessa.

Kannattaa puuttua murisemiseen heti. Ei ole leikin asia taistella myöhemmin tanskandogin kanssa johtajuudesta.

Meillä on luut yms herkut kaapissa ja minä määrään milloin niitä saa syödä ja milloin ei. Eli annan herkun joksikin aikaa ja sitten otan pois. Meillä myös harjoiteltiin tuota, että kun mielestäni on herkuteltu tarpeeksi niin koira antaa "kiitos" käskystä luun minulle ilman mitään ongelmia.

Meillä kun ei ole sellaista ruokakuppitelinettä niin Hugo syö ruokansa tuolin päältä. Mulla on aina ollut tapana pitää kuppia paikallaan ettei se lennä tuolilta lattialle. Nykyään tuo ei ees osaa kunnolla syödä jos en ole samassa huoneessa :roll: Tuo on varmasti auttanut ainakin siihen, että meillä en ainakaan ole mikään uhka jos lähestyn ruokakuppia ja koiran ei ole koskaan tarvinnut vahtia kuppia yms. Taidan olla ennemminkin turvana herran syödessä kun ei kerran yksikseen osaa syödä :roll:

Meillä koirat "joutuu" myös ansaitsemaan ruuan, herkut, luut yms AINA. Eli koiran täytyy esim. istua/mennä maahan tms ja käskystä "ole hyvä" saa mennä syömään.


Ylös
 Profiili  
 
 Viestin otsikko:
ViestiLähetetty: 01.04.06 19:00:10 
Poissa
Sisäpiirissä
Avatar

Liittynyt: 13.03.04 00:46:57
Viestit: 1246
Paikkakunta: Jyväskylä
Tuossa mitä tuo kouluttaja oli sanonu että luita edes saisi ottaa pois...jotta olisi härnäämistä :roll: ...Noh, jos ajatellaan ongelmakoiraa niin siinä ohjeessa voi piillä myös ideaa. Jos ON OLEMASSA jo johtajuusongelmaa ja puremista, painotan enne kaikkea että ongelma on jo olemassa :!: niin ei mielestäni ole tarpeellista eikä turvallistakaan tahallaan tehdä tilanteita missä koira voi joutua käyttämään hampaitaan. Sitten kun johtajuus on hanskassa niin voi ottaa niitä luita tms.

Ajattelen asiaa hiukan vähän samalla lailla kuin esim. jos on hihnassa tempova, hallitsematon uhmakas koira niin ei mennä ensimmäisenä treenaamaan sinne täpötäydelle koulutuskentälle, vaan alotetaan pienemmistä tavoitteista ja treenataan perusjutut hanskaan kotona. Sitte kun on olemassa jo pohjaa minkä päälle rakentaa, niin sitte vasta päästään treenaamaan niitä perimmäisiä ongelmia...Tietenkin tämä on ihan eri asia opettaa pennulle kun murkkuikäiselle. Omilta turreilta saa kaivaa takahampaan välitkin ilman että siihen on mitään kommentoitavaa koirien taholta. Ja mielestäni tän kokoselle koiralle nämä "perujutut" pitäs opettaakkin jo pienenä, ei kukaan aikuisen koiran purukalustoa saa väkisin auki kammettua jos koira ei itse suuta aukaise :D

Se hieno puoli tässä koiraharrastuksessa on mun mielestä, että aina voi pähkäillä itsekseen kun painii jonkun koulutusjutun kanssa, että sen seuraavan kanssa teen tämän jutun sitten täysin erilailla ja heti alusta alkaen... :D

Tiina


Ylös
 Profiili  
 
Näytä viestit ajalta:  Järjestä  
Aloita uusi ketju Vastaa viestiin  [ 25 viestiä ]  Mene sivulle 1, 2  Seuraava

Kaikki ajat ovat UTC + 2 tuntia


Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailijaa


Et voi kirjoittaa uusia viestejä
Et voi vastata viestiketjuihin
Et voi muokata omia viestejäsi
Et voi poistaa omia viestejäsi
Et voi lähettää liitetiedostoja.

Etsi tätä:
Hyppää:  
cron
POWERED_BY
Käännös, Lurttinen, www.phpbbsuomi.com