tanskandoggi.takaisin.fi

Keskustelua Tanskandogeista
Tänään on 22.05.18 14:09:27

Kaikki ajat ovat UTC + 2 tuntia
Aloita uusi ketju Vastaa viestiin  [ 7 viestiä ] 
Kirjoittaja Viesti
ViestiLähetetty: 27.03.12 09:18:14 
Poissa
Osaa väistellä kuolaroiskeita
Avatar

Liittynyt: 30.07.04 14:18:56
Viestit: 1541
Paikkakunta: Oulu
Suomen Tanskandoggi ry:n Pohjois-Suomen aluejaoston jäsenkokouksessa 24.3.2012 esitettiin jäsenistölle toimitetun asialistan ulkopuolelta että aluejaosto jatkaisi toimintaansa uutena rekisteröitynä yhdistyksenä ja että aluejaoston
omaisuus ja varat siirtyvät uuden perustettavan yhdistyksen hallintaan. Aluejaoston jäsenet siirtyvät myös automaattisesti uuteen yhdistykseen, mikäli eivät halua erota uudesta yhdistyksestä. Asiasta äänestettiin (äänin 8
puolesta ja 4 vastaan).

Uusi yhdistys Pohjoisen Tanskandogit ry on perustettu välittömästi aluejaoston jäsenkokouksen jälkeen ja sen puheenjohtajana toimii Erkki Rantavuoti

Selvittelytyö asiasta on kesken, informoimme jäseniä lisää mahdollisimman pian,
STD ry:n Pohjois-Suomen aluejaosto


Ylös
 Profiili  
 
ViestiLähetetty: 27.03.12 13:54:16 
Poissa
Kuola poskella
Avatar

Liittynyt: 15.01.09 18:37:22
Viestit: 164
Paikkakunta: Oulu
Vastaesitys esitettiin kohtaan yhdistyksen lakkauttaminen, mikä on täysin laillinen käytäntö. Olit myös muuttamassa tätä rekisteröimätöntä yhdistystä rekisteröidyksi, etkä ole tämän uuden yhdistyksen johtokuntaan valittuna, joten turha sun on enää selvitellä. :)

Toiminta jatkuu samalla pohjalla kuin ennenkin. Jatketaan mukavissa merkeissä vastuiden ja oikeuksien ollessa selvillä! Kivaa kevättä kaikille!

_________________
Yritys järkiperäiseen väittelyyn idiootin kanssa on kuin yrittäisi pelata shakkia pulun kanssa. Se kaataa nappulat, paskoo laudalle ja lopuksi luulee vielä voittaneensa lentäessään parvensa luokse asiasta kertomaan.


Ylös
 Profiili  
 
ViestiLähetetty: 27.03.12 15:09:55 
Poissa
Osaa väistellä kuolaroiskeita
Avatar

Liittynyt: 30.07.04 14:18:56
Viestit: 1541
Paikkakunta: Oulu
Kirjoitin tiedotteen aj:n puolesta jäsenille tiedoksi, tämä alla ihan henk.koht mielipiteeni:

EN ole ollut kyllä missään nimessä muuttamassa mitään rekisteröimätöntä yhdistystä rekisteröidyksi!!!! Pöytäkirjasta pitäisi näkyä eriävät mielipiteeni asioihin.

Olen kuulunut ja kuulun edelleen Suomen Tanskandoggi ry:n Pohjois-Suomen aluejaostoon ja tähän uuteen yhdistykseen en halua tulla siirretyksi tai liitetyksi millään tavalla.

EN kuulu tähän uuteen yhdistykseen, joten miten olisin voinutkaan tullut valituksi sen johtokuntaan???

Minulla ei ole mitään uutta yhdistystä vastaan, jokainenhan saa kuulua minne haluaa, mutta en kannata periaatetta että sinne ketään kysymättä siirretään (yhdistymisvapaus) enkä myöskään tätä tapaa toimia ilman että jäsenistöä edes tiedotetaan asiasta (yhdistysdemokratia ja jäsenien päätösvalta). Tällä porukallahan oli ollut aikaa rustata säännöt valmiiksi sivutolkulla jne, miksi ei voitu tuoda asiaa aiemmin aluejaoston johtokunnan tietoon esityksenä jotta siitä olisi voitu tiedottaa jäseniä? Tätähän on jopa vieläkin mainostettu, mutta hyss hyss koko uudesta yhdistyksestä vielä?

Minä en tätä asiaa selvittele henk.kohtaisesti, eilen tosin neuvoa lakimieheltä kysyneenä hän tyrmäsi tämän tapanne toimia laittomana. Joten jospa vain nyt selvitellään asia ensin eikä hätäillä, that's the case.


Ylös
 Profiili  
 
ViestiLähetetty: 28.03.12 05:11:36 
Poissa
Kuola poskella
Avatar

Liittynyt: 15.01.09 18:37:22
Viestit: 164
Paikkakunta: Oulu
Olet ollut perustavassa kokouksessa paikalla, joten minua ihmetyttää miksi sinne jäit jos et kerta halua olla tässä mukana ja myös se, että mitä epäselvyyksiä tähän jäi? Olisiko toiminnan lopettaminen ollut parempi ratkaisu? Kenen kannalta? Ei ainakaan tavallisen rivijäsenen, vaan ketäs ne muka kiinnostaa...... Ne jäsenet, ketä yhdistyksen asiat kiinnostaa, ovat tulleet kokoukseen, asiasta on äänestetty ja sillä hyvä. Jokaisen sopii myös tykönään miettiä, keneltä se on pois, että toiminta jatkuu, kun tuntuu kaihertavan vähän joka puolella. Yhdistymisvapaus on hieno asia, minäkään en kuulu STD ry:hyn, enkä aio liittyäkään. Onneksi on vaihtoehto. ;) Mikäli jotakuta askarruttaa asia enemmän, sähköpostia voi laittaa vaikka minulle tai suoraan Pohjoisen Tanskandogit ry:n puheenjohtajalle erkki.rantavuoti at pp.inet.fi. Virallista tietoa saa toistaiseksi sitä kautta(nettisivut työn alla), aluejaoksen vanhoille jäsenille on lähtenyt tiedote asiaa koskien. Jokainen tykönään päättää, haluaako maksaa jäsenmaksun vai ei, ketään ei jäseneksi "mielivaltaisesti pakoteta", vaikka niin joku väittääkin. P.S Sun ei tarvitse vaivata päätä asialla, eikä tarvitse aluejaoston nimissä tehdä yhtään mitään. Sitä puljua ei enää ole ja sen entinen pj ei ole millään muotoa vastuussa tämän uuden asioista. Yhtään mitään koskien, luulen kyllä että tiedät mistä puhun.

_________________
Yritys järkiperäiseen väittelyyn idiootin kanssa on kuin yrittäisi pelata shakkia pulun kanssa. Se kaataa nappulat, paskoo laudalle ja lopuksi luulee vielä voittaneensa lentäessään parvensa luokse asiasta kertomaan.


Ylös
 Profiili  
 
ViestiLähetetty: 28.03.12 21:04:53 
Poissa
Kuola poskella
Avatar

Liittynyt: 15.01.09 18:37:22
Viestit: 164
Paikkakunta: Oulu
Pohjoisen Tanskandogit ry:n puheenjohtajalta terveisiä. Hän ei lue keskustelupalstoja, ei ole Facebookissakaan, eikä ole tännekään rekisteröitynyt, joten sihteerin ominaisuudessa välitän faktaa tänne.

Minua pyydettiin vastaamaan tälle palstalle, ei kuulu tapoihini ruotia mitään asioita näillä sivuilla ja toivonkin tämän olevan ainutkertaista.

Olen tehnyt esityksiä ja kysymyksiä aluejaostojen juridisesta asemasta STD:hen nähden useita kertoja, seuraavassa ote 15.11.2011 tekemästäni perusselvitystarpeesta STD:lle ja aluejaostoille. Tämä pohjaa viime syyskokoukseen tekemästäni esityksestä ja kokouksen päätöksestä.

"1. NYKYTILAN KARTOITTAMINEN
-Aluejaoston juridinen asema; rekisteröimätön yhdistys. Aluejaostot perustettu nähdäkseni YhdL 2:7 mukaisesti.
-Johtokunnan valitsee aluejaostojen jäsenet, ei voida edellyttää STD:n jäsenyyttä (YhdL5:28)
-itsenäinen toiminta; päätöksistä vastuu päätöksentekijöillä henkilökohtaisesti (YhdL 10:58)
-STD ei voi olla vastuussa aluejaostojen velvoitteista, koska aluejaos ei ole STD:n päätöksien piirissä. STD:n vuosikokous ei valitse aluejaostojen vastuuhenkilöitä, vastuuhenkilöt eivät välttämättä ole STD:n jäseniä jne.
Edellä olevaan viitaten katson aluejaostojen olevan selkeästi yhdistyslain tarkoittamia rekisteröimättömiä yhdistyksiä, joiden toiminnasta vastaavat päätöksentekijät henkilökohtaisesti ja yhteisvastuullisesti.
Nyt on oleellista tunnistaa niin aluejaostoissa kuin STD:n johtokunnan taholta nykytilanne. Niinpä toivonkin aluejaostoilta ja STD:n johtokunnalta perusteltuja kannanottoja edellä esitettyihin näkökohtiin."

Syyskokouksen esityslistalla perustelut oli vieläkin tarkemmin.
STD:n johtokunta ei ole vastannut millään tavalla, miksi? Eikö ole ollut aikaa?

Kysymykseen miksi allekirjoittanut ei alkanut aluejaoksen puheenjohtajaksi varmaan kävi esille jo edellisestä; enää en ota henkilökohtaisesti vastuita yhteisesti tehtävistä asioista eli en rupea rekisteröimättömiin yhdistyksiin vastuuhenkilöksi. Jos STD väittää vastaavansa aluejaostojen toiminnasta, pyytäkää vastuusitoumus kirjallisena.

Aluejaoston muuttaminen rekisteröidyksi yhdistykseksi on tehty täysin yhdistyslainsäädännön mukaisesti, miksi on erittäin vaikea hyväksyä normaali järjestödemokratia? Jos jollakulla on edelleen halua väittää tässä toiminnassa tehdyn laittomuuksia, ottaa minuun yhteyttä ja perustelee väittämänsä myös juridisin perustein eli viittaa selkeästi lainsäädäntöön. Muutoinhan väitteet ovat huuhaata.

Aluejaoston materiaalinen ja immateriaalinen omaisuus on yhdistyskokouksen päätöksellä toimintaa uudella nimellä jatkavan rekisteröidyn yhdistyksen omaisuutta. Tämä on kiistaton fakta.

Toivon rehellisyyttä ja avointa toimintaa jäsenistön suuntaan, nyt kokouksessa oli väistämätön pakko tehdä vastaesitys (normaalia kokouskäytäntöä) toiminnan jatkamiseksi, puheenjohtajaa ja hallituksen jäseniä ei löytynyt rekisteröimättömän yhdistyksen toimintaan. Rekisteröityyn yhdistykseen löytyi ja tämäkös on paha kun toimintaa voidaan jatkaa huomattavasti pienemmillä henkilökohtaisilla riskeillä? Täysin käsittämätöntä ajattelua.

Tuli turhan pitkä vuodatus, jos haluatte lisää tietoja ottakaa yhteyttä suoraa minuun, jättäkää muu hallitus häiriköinnin ulkopuolelle. Vastaan kysymyksiinja yhteistyötarjouksiin mielelläni.

T. Erkki Rantavuoti

_________________
Yritys järkiperäiseen väittelyyn idiootin kanssa on kuin yrittäisi pelata shakkia pulun kanssa. Se kaataa nappulat, paskoo laudalle ja lopuksi luulee vielä voittaneensa lentäessään parvensa luokse asiasta kertomaan.


Ylös
 Profiili  
 
ViestiLähetetty: 29.03.12 17:41:54 
Poissa
Omituinen höpöttäjä
Avatar

Liittynyt: 19.03.04 23:12:01
Viestit: 3648
Paikkakunta: Nurmo
Lainattu toiselta palstalta tähän:

Teija Salmi-Aalto, puheenjohtajan henkilökohtainen vastaus:
Ihan ensimmäiseksi korjaan yhden näistä huhuista joka koskee minun, yhdistyksen puheenjohtajan puhelinsoittoa kesken kokouksen ja kuinka olin vaatinut aluejaostojen rahoja. Rahoja en ole mihin-kään vaatinut vaan totesin että rahathan ovat Suomen Tanskandoggi ry:n Pohjois-Suomen alueja-oston rahoja ja tarkoitettu käytettäväksi sen alueen toimintaan.
Soiton syynä kyllä oli se että halusin itse kuulla suoraan mistä on kysymys. Miksi oli toimittu näin? Kysyin aivan asiallisesti kuten kuuluu ja sain vastauksen.
Kokouksessa, jossa juuri silloin olimme, käsittelimme aluejaostojen toimintaa ja tahtoa tulevasta toiminnasta, toimintamuodoista, -ohjeista yms. Kutsuttuina oli edustajat jokaisesta aluejaostosta. Paikalle oli saapunut edustajia 5stä eri aluejaostosta sekä syyskokouksen määrittelemä edustus johtokunnasta.
Se miksi tämä asia Pohjois-Suomessa piti hoitaa näin, sitä en henkilökohtaisesti käsitä. Aluejaostot ovat toimineet yli 10 vuotta annetuilla toimintaohjeilla, toimintaohjeilla joiden laatimisessa on ollut mukana aluejaostojen silloiset puheenjohtajat erittäin suuressa roolissa. Ohjeet tarkastettu laatimisen jälkeen vielä yhdistysasioihin perehtyneellä asiantuntijoilla ja toimiviksi todettu. Toiminta näillä ohjeilla on ollut hienoa, aktiivista ja aina kysyttäessä aluejaostot ovat olleet toimintamuotoonsa tyytyväisiä. Juridisesta vastuusta ei ole ollut minkäänlaista epäilystä tai kysymyksiä yli 10 vuoteen.
Sittemmin tämän juridisen aseman on esille ottanut Erkki Rantavuoti (Pohjois-Suomen aluejaoston perustaja ja pj 10 v) tekemällä asiasta syyskokoukselle asiallisia kysymyksiä ja esityksen aiheesta. Tämä tietysti on ollut erittäin hyvä ottaa esille ja luonnollisesti selvitettävä, josta johtuen ja tätä asiaa selvittämään perustettiin syyskokouksessa työryhmä.
Tämän työryhmän asiana on siis selvittää aluejaostojen oma näkemys ja toiveet. Selvittää juridiset vastuut ja selvittää vaatiko se esim aluejaostojen rekisteröitymistä (esim jäsenistöltään suurempien ja sitä toivovien aluejaostojen). Kuinka saataisiin yhteistyö saumattomaksi ja toimivaksi, luoda ”pe-lisäännöt” kaikille toimiviksi. Saada yhdistyksen säännöt vastaamaan tulevia muutoksia mm alue-toiminta jne.
Tämä työryhmä kokoontui siis ensimmäisen kerran aluejaostojen edustajien toivomuksesta sa-manaikaisesti kun yhdistyksen kevätkokous 24.3.2012.
Henkilökohtaisesti en ymmärrä miksi piti toimia näin? Olisihan aluejaostoon voitu valita samat pu-heenjohtaja ja johtokunnan jäsenet kuin nyt tähän rekisteröityyn yhdistykseen. Sitten olisi kokoon-nuttu työryhmänä ja selvitetty asiaa aluejaostojen toiminnasta. Työryhmänä yhdessä selvitetty kaikki juridiset kysymykset, katsottu asiat yhdessä. Aluejaosto olisi voinut sitten niin halutessaan, esittää halunsa jatkaa toimintaa mieluimmin rekisteröitynä yhdistyksenä ja asiasta olisi voitu päättää yhdessä, yhteistyössä.
Teija

_________________
Sari ja Lilli Lilleri & Nita moppeliini & Jade Jaguliinu & Pimu Pimuli


Ylös
 Profiili  
 
ViestiLähetetty: 01.05.12 09:14:04 
Poissa
Kuola poskella
Avatar

Liittynyt: 15.01.09 18:37:22
Viestit: 164
Paikkakunta: Oulu
Asiat etenee, pj:n terveisiä niille, jotka eivät kotisivuja vielä ole löytäneet.

Lainaa:
Hyvää Vappua kaikille!

Yhdistyksen toimintaa olemme saaneet viritettyä käyntiin, perusasiat on saatu tehtyä ja toimintaa jäsenistölle suunnitellaan. Suomen Tanskandoggi ry on saanut omat selvittelynsä tehtyä aluejaoston muuttamisesta rekisteröidyksi yhdistykseksi ja mitään juridista "virhettä" tai moitittavuutta ei menettelyssä ole ollut. Näinollen eri palstoilla olleet kirjoittelut laittomuuksista ja Pohjoisen Tanskandoggien perustajien leimaaminen lainrikkojiksi ovat olleet täysin perättömiä. Olisiko k.o henkilöiden syytä miettiä omia käytöstapojaan? Toivotaan kuitenkin tulevaisuudessa korrektia käytöstä.

Nyt on pohdittava yhteistyötä STD:n ja muiden koirayhdistysten kanssa. Yhdistyksen rekisteröiminen antaa huomattavasti paremmat yhteistyömahdollisuudet eri toimijoiden kesken, voimme järjestää esim. ryhmänäyttelyn jonkun toisen yhdistyksen kanssa yhteistyössä. Tällaisilla näyttelyillä on mahdollisuus hankkia huomattava määrä varallisuutta toimintaa varten. Mutta nämä ovat tulevaisuuden asioita, nyt on sovittava "pelisäännöt".

Vapputerveisin

Erkki


http://www.pohjoisentanskandogit.com/

_________________
Yritys järkiperäiseen väittelyyn idiootin kanssa on kuin yrittäisi pelata shakkia pulun kanssa. Se kaataa nappulat, paskoo laudalle ja lopuksi luulee vielä voittaneensa lentäessään parvensa luokse asiasta kertomaan.


Ylös
 Profiili  
 
Näytä viestit ajalta:  Järjestä  
Aloita uusi ketju Vastaa viestiin  [ 7 viestiä ] 

Kaikki ajat ovat UTC + 2 tuntia


Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailijaa


Et voi kirjoittaa uusia viestejä
Et voi vastata viestiketjuihin
Et voi muokata omia viestejäsi
Et voi poistaa omia viestejäsi
Et voi lähettää liitetiedostoja.

Etsi tätä:
Hyppää:  
cron
POWERED_BY
Käännös, Lurttinen, www.phpbbsuomi.com