tanskandoggi.takaisin.fi

Keskustelua Tanskandogeista
Tänään on 24.05.18 00:42:42

Kaikki ajat ovat UTC + 2 tuntia
Aloita uusi ketju Vastaa viestiin  [ 41 viestiä ]  Mene sivulle Edellinen  1, 2, 3
Kirjoittaja Viesti
 Viestin otsikko: Re: takapää vetelä
ViestiLähetetty: 25.05.12 15:14:51 
Poissa
Pentulaatikossa

Liittynyt: 13.12.11 14:32:27
Viestit: 14
vie nyt kuitenkin ensin koirasi edes perus terveystutkimukseen, siellä voi jo selvitä paljon, jos vaikka kyseessä ei ole sen "vakavampi" asia kun sisäkorvan tulehdus, tai aiemmin mainitsemani anaalirauhaset tai punkin purema tms, ei kannata heti uskoa pahinta, eikä missään nimessä tehdä omia diagnooseja netistä saatujen "tietojen" perusteella,
normi perustutkimus ei maksa niin paljoa, ja koirasi on nuori vielä, et kai halua lopettaa nuorta koiraa vain ja ainoastaan siksi että itse "epäilet" sillä olevan jokin vakava kalliisiti hoidettava sairaus...

_________________
Rakkaissa muistoissa tanskandogit:
Edendanes Ghostbuster "Scooby"
C'mon Call me Gigolo "Elvis"
Heritage Hill's Dream Machine "Mac"
C'mon On The Top "Nuuni"


Ylös
 Profiili  
 
 Viestin otsikko: Re: takapää vetelä
ViestiLähetetty: 25.05.12 15:16:00 
Poissa
Pentulaatikossa
Avatar

Liittynyt: 10.02.10 03:42:38
Viestit: 77
Paikkakunta: Jyväskylä
Vaikka koiranomistajuus lakipykälissä ja omistajuusasioissa onkin verrattavissa tavaraan, tässä taloudessa ainakin koiran hankittuaan ak. repii persnahastaan se, minkä se otus vaatii. Se on minun päätökseni ollut se hankkia ja parhaani sen hyvinvoinnin ja terveyden eteen tehdä. Kantaa vastuuni perheenjäsenestäni kuoppaan asti, otti mitä otti. Toki rahan menoa voi harmitella ja oikeasti keksiä jos jonkin sortin kituuttamisia että vaadittavat saadaan kasaan, mutta tanskandoggia hankkiessa on varmasti mielessä myös käynyt, että jos ongelmia tulee, ne eivät ole sieltä edullisimmasta päästä hoidattaa (vakuutuksia kiitellen..) -kuten ei doggi rotunakaan ehkä sieltä terveimmästä tai riskittömämmistä päästä. Vaikka tokihan kukin hoitaa asiat parhaaksi katsomallaan tavalla, on se sitten koiran tutkituttamalla ja mahdolliset hoidot selvittämällä -onko mitä tehtävissä, vai odottaa ja tehdä lopullinen päätös jotenkin ihan muutoin.

Äärimmäisen valitettavaa ettei kasvattajasi osoita tukeaan, mutta minun korvaan kuulostaa kyllä enemmän hullulta tuo lause ääneen sanottuna "laittaa koiraan tuplaten enemmän rahaa kuin mitä siitä on maksanut." Tuo toteutuu jo koiran ylläpidossa ja eritoten ruokinnassa yhden tanskandogin elämänkaaressa moninkertaisena.

Onko teillä vakuutuksia? Voihan sinne lekuriin mennä ja tutkituttaa tottakai ensin muutoin keinoin, kuin kalleimmalla keinolla. Jos se on viimeinen keino diagnostisoida, niin sitten asia uuteen punnintaan jos sitä rahaa ei mistään ja mitenkään päin ole tehdä.
Tämä meinasi jo vähän palkokasveja nenään henkästä, kunnes pientä inhimillisyyttä tulikin sitten viesteistä esiin.. Eikö kuitenkin olisi parempi saada edes suuntaa antavaa -kuin yksinään ja ehkä kipeänkin vetelän koiran kanssa ihmetellä ja odottaa? Nuo ovat oireina kuitenkin vakavia -mutta syy voi olla oikeastaan mitä vaan maan ja taivaan väliltä. Tämä jäisi ainakin asiaa vatvomaan ja miettimään, että mikä se loppujen lopuksi sitten oli... Jaksamista teille ja sanonta -asioilla on tapana järjestyä- pitää hämmästyttävän usein paikkansa.

_________________
-------------------------------------------
PiiStar Cromwell "Hassan" s. 24.07.2007

Ikuisesti muistoissani,
PiiStar Hemera "Fuuga" 13.11.2009- 19.12.2012


Ylös
 Profiili  
 
 Viestin otsikko: Re: takapää vetelä
ViestiLähetetty: 25.05.12 17:36:21 
Poissa
Pentulaatikossa

Liittynyt: 25.06.11 15:28:21
Viestit: 40
tämän uuden koiran hankintaa miettiessäni, otin neuvoa muilta koiratuttaviltani jotka olivat sitä mieltä, että kun ottaa paperillisen rotukoiran niin varmempaa on saada terve koira ja ei se doggi niin sairaalloinen ole...niimpä. Luotto oli kova koska kyseessä ei ollut mikään rescue tai tuontikoira.
En osaa sanoa enää mitään...parempi mennä nuolemaan haavojaan. Luulin että oloa helpottaisi jos voisi purkaa itseänsä ja oloaan vaikkapa täällä, mutta ei...
Noh, jatketaan elämäämme kukin tahollaan


Ylös
 Profiili  
 
 Viestin otsikko: Re: takapää vetelä
ViestiLähetetty: 25.05.12 19:00:23 
Poissa
Pentulaatikossa

Liittynyt: 29.04.11 21:02:42
Viestit: 14
Koira voi sairastua oli se sitten pentuna hankittu,aikuinen rescuekoira,puhdas tai sekarotuinen.
Ihan ensin röntgeniin ja selkäkuviin.Maksaa noin 100-150 e,syy voi löytyä jo sieltä.
Minulla on kaksi selkäsairasta koiraa,eikä tulisi ikinä mieleen syyttää ketään tai mitään koirien sairaudesta.
Sairaudet ovat osa jokapäiväistä elämää ja niiden kanssa on vain elettävä.
Kyllä kasvattajan osa on kova,en ikinä itse jaksaisi ottaa niskaan sitä paskan määrää minkä kasvattaja osakseen saa.
Tokihan joukosta löytyy ihan kaikenlaista porukkaa kuten myös omistajistakin.
Jos ei ole varaa oikeisiin tutkimuksiin ei pidä puhua että koiralla on sairaus jos sitä ei ole edes tutkittu.
Meillä selkäsairaus oirehti toisen koiran kohdalla halvauskohtauksena.Syynä oli pitkälle edennyt spondyloosi.
Heti kuviin jos on aihetta epäillä tai on oireita!Turha valittaa jos ei tutkita.


Ylös
 Profiili  
 
 Viestin otsikko: Re: takapää vetelä
ViestiLähetetty: 26.05.12 20:24:52 
Poissa
Sisäpiirissä
Avatar

Liittynyt: 21.09.06 10:25:02
Viestit: 1119
Paikkakunta: Espoo
KYllä mä rtg-kuvissa ihan ekaksi kävisin ja sitten vasta repisin niitä hiuksia päästäni tai laittaisin koiran monttuun. Niihin pääsee jopa pääkaupunkiseudulla reilulla satasella ja ne kertoo kuitenkin jotain nekin. Ja niistä saa rahat vakuutuksesta takaisin (toki ilman omavastuuta).

_________________
***********
Saradane's Love is Black (Aiko) s. 22.7.2009
KK-Unkarinvizsla Tangrams ihQ-daa (Olga) s. 22.9.2014

Rakkaissa muistoissa meidän maailman paras smurffimme
Saradane's Invincible Love (Mila) 28.2.2007-6.8.2012


Ylös
 Profiili  
 
 Viestin otsikko: Re: takapää vetelä
ViestiLähetetty: 26.05.12 21:02:47 
Poissa
Tikkukarvoja kantapäissä
Avatar

Liittynyt: 26.02.07 19:44:06
Viestit: 262
Paikkakunta: Röykkä
Hei kopukka, oletko lukenut meidän Aatun tarinaa tuolta in memoriam-keskustelusta? Aatulle tuli 5-vuotiaana ongelmia takajalkojen kanssa ja se jouduttiin lopettamaan. Aatu ei kaatuillut tai ollut muutenkaan sellainen "kohtausmainen" vaan enemmän sellanen holtiton humalainen jolla ei selvästikään "käskytys" takajalkoihin enää toiminut.

Olet nyt saanut jo aika tiukkaakin palautetta mutta yritän nyt muotoilla sanani varovaisesti. Ensinnäkin tsemppiä tilanteeseen, se on tosi raskas! Nyt tämän oman kokemuksen perusteella tuon tyyppiset oireet voivat johtua todella monista eri sairauksista tai pienemmistä vioista, ja osa voi olla helpostikin korjattavissa, osaan ei ole mitään hoitokeinoa. Diagnosointi voi olla eläinlääkärillekin todella vaikeaa, oireet eivät ole yksiselitteisiä tai viittaavaat useampaankin ongelmaan. Tutkimuksia tekemättä ei ole mahdollista todeta että koirallasi olisi esim. wobbler, ei edes pätevän ell:n. Pahimmassa tapauksessa syy ei selviä edes rtg- tai magneettikuvissa, kuten esim. tuo DM jota meillä epäiltiin. Kuitenkin jo perustutkimus sekä rtg saattaa löytää monta mahdollista syytä oireisiin ja tosiaan hintakaan ei vielä ole mitään useita satoja euroja.

Meillä käytiin läpi joukko erilaisia mahdollisia sairauksia, magneettikuviin emme lopulta lähteneet kun oireet tuntuivat viittavan niin vahvasti DM:ään ja toisaalta tyypillisiin magneettikuvissa selviäviin sairauksiin ei oikein ollut suoria viitteitä. Tutkimatta ei silti jätetty ja apua yritettiin saada mm. akupunktiosta ja vitamiineista. Useamman eläinlääkärin kanssa asioimme, emme varsinaisilla spesialisteilla mutta pätevää hoitoa uskon meidän saaneen. Nyt sitten kaikista omista ja eläinlääkäreiden arvioista huolimatta geenitesti antoi negatiivisen tuloksen tuosta DM:stä ja Aatu on jo siis ikiunessa. Voin kertoa että ei ole tämäkään ihan helppo tilanne, paljon tutkittiin ja luultiin että diagnoosi oli jo olemassa ja koira lopetettiin oireiden pahentuessa. Nyt kuitenkin sitten selviää että olimmekin täysin hakoteillä ja syy oli jotain ihan muuta. Sen lisäksi että tämä jossittelu ja miettiminen on kurjaa (mitä olisi vielä pitänyt/voinut tehdä?) niin tästä kannattaa oppia että diagnosointi ei todellakaan ole yksinkertaista edes ammattilaisille. Älä siis missään nimessä päätä että koirasi on toivoton tapaus eikä apua kannata hakea, sitä on täysin mahdoton itse arvioida vaikka kuinka joku toinen sairastunut koira näyttäisi samalta. Syy voi silti olla aivan eri ja jopa helposti hoidettavissa.

Itse en vakavasti sairasta koiraa ihan hirveästi alkaisi hoitamaan, mutta se on jokaisen oma asia miten siihen suhtautuu. Kuitenkin omasta mielestäni päätöstä koiran kohtalosta ei voi eikä pidä tehdä ennen kuin on edes jonkilainen arvio tilanteesta, ja voin vannoa että sen asian kanssa on raskasta elää, että tuliko sittenkään tehtyä oikea päätös! Paljon voimia sairaan koiran kanssa, mutta muista että vielä ei olla yksikään jalka haudassa. Koiran etu nyt kuitenkin on saada nopeasti apua, kipuja on aika mahdoton arvioida ja vaikka koira ei olisi kipeä niin tuollainen elämä ei oikein silti ole kunnon koiran elämää.

_________________
Tiina sekä schapendoesit
Nalle-Haukun Xander ja Hästängens Alltid Redo


Ikuisesti muistoissa
Oldstone's Amiral Harley
Red Rublev Ouagadougou


Ylös
 Profiili  
 
 Viestin otsikko: Re: takapää vetelä
ViestiLähetetty: 06.07.12 19:34:27 
Poissa
Pentulaatikossa

Liittynyt: 01.03.11 13:02:51
Viestit: 93
Missä ASENNOSSA koiran korvat on kun se kömpii sinne pajeroon ? taikka ylittää sitä ojaa ?? Taikka häntä?. Niska, kautta pää ? Alaspäin korvat takana ? (Kaikki vastaukset huomioon Ottaen, ja myös edellisen doggini tilanteen joka takapään vetelyydestä lähti taivastielle. )Herää vaan kysymys et voisko tuon ikäisellä myös olla arkuutta, epävarmuutta, psygologinen tuo ongelma, muistan tän nykyisen doggini,kierrosta, MAALTA tulleena kaupunkioloihin 1veenä,(nyt 2.5v) joka meni vetelällä takapäällä haistelemaan pulkkaa, hyvä ettei jalat pettänyt alta. Säpsy ja takapää petti alta. Pelosta. Tais täristäkin :lol: . Olisko mahdottomuus viedä koira eläinlääkäriin, mulla ainakin edellisen dogin yhteydessä,(tosin vanha dogi) eläinlääkäri osas jo selkeesti kertoa vaihtoehdot, vain ja ainoastaan taivuttamalla kautta venyttämällä koiran takajalkoja. Tutkimalla koiran. Uskomatonta että käytät energiaa aikailuun ja jahkailuun ja kasvattajaan kohdentuviin... Ajatuksiin. Sen sijaan että viet sen koiran ELÄINLÄÄKÄRILLE!!!! Kun sinä otat koiran, ostat sen; sitoudut siihen mitä eteen tulee. Ja siitä ukosta viis !!!! Sori kansalaiset. Vähän puhalluttaa, että monta kuukautta jo on ollu.


Ylös
 Profiili  
 
 Viestin otsikko: Re: takapää vetelä
ViestiLähetetty: 06.07.12 19:47:56 
Poissa
Pentulaatikossa

Liittynyt: 01.03.11 13:02:51
Viestit: 93
Taikka pihalla "tuli hännän alla" ja äkkikäännöksiä nurin ? Hei haloo. Kokeileppas positiivisia vahvistuksia niihin tilanteisiin. Palkalla. Meillä ainakin tuli se peräpää kuntoon 2 vkossa. Tän viimeisen kohdalla. Ja se lääkärireissu ei olis paha.


Ylös
 Profiili  
 
 Viestin otsikko: Re: takapää vetelä
ViestiLähetetty: 15.07.12 11:51:24 
Poissa
Pentulaatikossa
Avatar

Liittynyt: 04.04.09 09:15:49
Viestit: 92
Paikkakunta: Simo
Voimia teille omistajille. (Huono päivä oli joo, itse sairaan dogin kanssa diagnoosia odottaneena en halunnut todellakaan ketään omistajaa loukata, lipsahti vain... )


Viimeksi muokannut Anzaku päivämäärä 20.07.12 21:14:24, muokattu yhteensä 1 kerran

Ylös
 Profiili  
 
 Viestin otsikko: Re: takapää vetelä
ViestiLähetetty: 15.07.12 16:09:20 
Poissa
Pentulaatikossa

Liittynyt: 01.03.11 13:02:51
Viestit: 93
Kenen -näiden ?! Mitäs siellä oli ? Kerrotko vähän.


Ylös
 Profiili  
 
 Viestin otsikko: Re: takapää vetelä
ViestiLähetetty: 15.07.12 17:17:18 
Poissa
Pentulaatikossa

Liittynyt: 01.03.11 13:02:51
Viestit: 93
Törmäsin tällaiseen. Kaikesta päätellen Wobleri on aika harvinainen.(?) Tuossa letkassa 600 sta yhdellä diagnosoitu kyseinen. http://koirarodut.suntuubi.com/?cat=148 (Pssst..Olen edelleen pahoillani tuosta turhautuneesta avautumisesta tuonne väliin.Huono päivä kai ollu.)


Ylös
 Profiili  
 
Näytä viestit ajalta:  Järjestä  
Aloita uusi ketju Vastaa viestiin  [ 41 viestiä ]  Mene sivulle Edellinen  1, 2, 3

Kaikki ajat ovat UTC + 2 tuntia


Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailijaa


Et voi kirjoittaa uusia viestejä
Et voi vastata viestiketjuihin
Et voi muokata omia viestejäsi
Et voi poistaa omia viestejäsi
Et voi lähettää liitetiedostoja.

Etsi tätä:
Hyppää:  
cron
POWERED_BY
Käännös, Lurttinen, www.phpbbsuomi.com