tanskandoggi.takaisin.fi

Keskustelua Tanskandogeista
Tänään on 25.05.18 09:05:13

Kaikki ajat ovat UTC + 2 tuntia
Aloita uusi ketju Vastaa viestiin  [ 20 viestiä ]  Mene sivulle 1, 2  Seuraava
Kirjoittaja Viesti
ViestiLähetetty: 01.08.11 18:12:09 
Poissa
Sisäpiirissä
Avatar

Liittynyt: 14.12.05 10:26:21
Viestit: 1275
Paikkakunta: Mikkeli
Heippa taasen!

Urosten hormooneista ja ylitsekäyvistä sellaisista. Onko muilla uroksia joilla on ikäänkuin kausia jolloin hormoonit jylläävät ylitse, ihan ilman kontaktia juoksuiseen narttuun?

Meillä Rontti on aina ollut hyvin tietoinen siitä että hän on poika ja tytöt on tyttöjä. Eli haistaa juoksut nartulla tasan ensimmäisistä päivistä ja meno sen kun muuttuu hullummaksi. Rontilla on myös ollut kausia jotka vanhemmilla päivillään ovat nähtävästi vakiintuneet puolivuosittaisiksi, että ulos pitäisi päästä koko ajan nenä viistämään maata pitkin ja lussuttamaan jokaista nartun jättämää pissaa. Itse kutsun tätä Rontilla ihan "kiima-ajaksi". Viime talvena se jopa äityi kertaalleen niin pahaksi että vaikka kontaktia juoksuiseen narttuun ei suoraan ollut missään vaiheessa, se muutaman päivän ajan itki ja välillä suorastaan kiljui ulos. Ja tätä jatkuvaa ulos vonkuamista ja kusien lussutusta jatkui usean viikon ajan, ei välttämättä niin häiritsevänä mutta jatkui kuitenkin.

Puhumattakaan että tämä "vaiva" on pahimmillaan ikävä sekä ihmisille että koiralle itselleen, olen miettinyt myös että voiko se uroksillakin niin sanotusti puskea ihosta läpi ja aiheuttaa iho-ongelmia? Nartuillahan se voi tehdä sen. Rontilla kun on ruoka-aineyliherkkyyksiä sun muuta, niin ensimmäistä kertaa osasin yhdistää iho-ongelmia myös tähän "kiima-aikaan" meillä koska nuo olemassa olevat yliherkkyydet hämäsivät. Eli koirassa on joitain kaljuja länttejä, iho ns kuolee paikka paikoin ja lähtee läiskä irti. Sekä koira hilseilee, mitä se ryhtyi nyt lisäksi pari päivää sitten tekemään. Se, miksi suljin kaikki ruokinnalliset jutut tästä pois tällä kertaa on se että meillä on jo pitkään ollut täysin sopiva ruoka, ja lisäksi turkki on ollut loistavassa kunnossa koko ajan öljyjen ja oletettavasti tuon kuuriluontoisesti annettavan MSMn takia. Ja nyt turkki ei tosiaan ole priimakunnossa vaan mennyt huonoksi parissa viikossa ja tuo lisääntynyt kiinnostus ulos lähtemiseen ja ulkona oleviin kusiin on lisääntynyt, aikalailla samana aikana.

Onko muilla ollut koskaan vastaavaa uroksilla?

Ja mikä tuohon sitten auttaisi? Ihoa ja karvaa hoitavat lisäravinteet sulkisin aikalailla pois, koska se ei kuitenkaan poista tai minimoi ongelmaa mikä tuon aiheuttaa. Lääkkeitä en kovin mielelläni syötä "turhan päiten". Pallien poisotto ei ole myöskään ratkaisu ja mikäli jotakuta kiinnostaa syy niin siihen ei ole olemassa kunnon vastausta. Rontti saa pitää pallinsa niin pitkään kun niistä ei koidu sille harmia, ja tämä ei mielestäni niin pahaksi ole todellakaan äitynyt ettäkö sitä leikkauspöydälle veisin, se on se tasan viimenen vaihtoehto.

Homeopatiasta löysin tuotteen Gelsemium 30C, jonka pitäisi mm vaikuttaa koiran seksuaalisten halujen vähenemiseen. Onko kenelläkään kokemusta tai ylipäätään ajatusta voisiko tuon kokeileminen olla kovin huonokaan idea? Homeopatiasta kun ei käsittääkseni ole haittaakaan mikäli se ei jostain syystä hyödytä. Toki sitä ei toinna silloin pidempään antaa jos ei se mitään autakaan.

Anyone?

_________________
tanskandogit
*Danemanian Moomintroll "Rontti" 04/2005
*RU, BALT JMVA, JV-11 Hildemar "Lurjus" 02/2011
rottweiler
*LV, EE JMVA Chameur "Ketku" 03/2012


Ylös
 Profiili  
 
 Viestin otsikko:
ViestiLähetetty: 01.08.11 19:01:49 
Poissa
Osaa väistellä kuolaroiskeita
Avatar

Liittynyt: 15.04.03 23:56:04
Viestit: 1802
Paikkakunta: Sauvo
Varmaan ihan kokeiltava aine tuo Gelsemium 30C, mutta varmnista etei sisäll mitän teille sopimatonta ainetta.

Itse miettisin tuota pallien poistoa, jo yliherkkyyksien takia, ei varmaan tarkoitus jalostukseen käyttää poikaa. Kun kerran noin kiihkenä käy, voi olla riski eturauhasen tulehduksuksiin näillä kausilla. Yhdellä kasvatilla, joka allerginen, pallien poisto helpotti elämää ja oireitakin.

_________________
C.I.B. Fin, N, Lt, EE Mva JV-06 V-06 Lt-10 Billy Jean Quincy Etc "Bailey"
Tellus Danes Word Behaagzier
Kennel Tellus Danes
www.facebook.com/tellus.danes


Ylös
 Profiili  
 
 Viestin otsikko:
ViestiLähetetty: 01.08.11 19:50:19 
Poissa
Osaa väistellä kuolaroiskeita
Avatar

Liittynyt: 22.02.07 16:21:12
Viestit: 1575
Paikkakunta: Kirkkonummi
Ettei olis karvatupentulehdusta Rontilla? Starallahan oli usein karvatupentulehdusta junnuna, oiskohan ollu jotain 4 kertaa tms ja Marika sillon vihjaskin että johtuiskohan hormooneista, ja sitten kun se steriloitiin, olikohan 2v. iässä, niin ei ole tullut kertaakaan sitä enää sen jälkeen eli selkeästi johtui hormooneista. Jotta voishan se olla että uroillaki samallalailla vois vaikuttaa hormoonit? Noi kaljut läntit vaan kuulostaa kovin tutulta :wink:

_________________
Danemanian Pikku Prinsessa "Stara" -07
Apollodane Boreas "Viljami" -08


Ylös
 Profiili  
 
 Viestin otsikko:
ViestiLähetetty: 02.08.11 09:01:05 
Poissa
Sai koiran istumaan käskystä
Avatar

Liittynyt: 31.12.05 19:04:11
Viestit: 887
Paikkakunta: Lehtimäki
Mun siskon dallu-uros leikattiin koska ell epäili hormonien aiheuttavan sille iho-ongelmia. Tää koira on myös muutenkin allerginen ties mille.
Muistaakseni iho-ongelmat rauhoittuivat, mutta eivät hävinneet, johtuen juuri noista muista allergioista mitä sillä on.


Ylös
 Profiili  
 
 Viestin otsikko:
ViestiLähetetty: 02.08.11 10:43:09 
Poissa
Sisäpiirissä
Avatar

Liittynyt: 14.12.05 10:26:21
Viestit: 1275
Paikkakunta: Mikkeli
Meillä ruoka-aineista johtuvat yliherkkyydet ja niiden oireet on saatu pidettyä jo pitkän aikaa poissa, enkä ruokavaliota enää muuttaisikaan mistään hinnasta. Joten ne eivät ole ongelma.

Siitä johtuen että meillä noita yliherkkyyksiä on olemassa, en ole koskaan aiemmin osannut ajatella yhdistäväni iho-ongelmia ja hormooneja. Kuin vasta nyt, koska olen 99% varma että nyt nuo iho-ongelmat eivät voi johtua ruokavaliosta.

Nyt kun mietin, Rontilla oli viime talvena tällöin kiima-aikana hilseilevä ja kuiva iho, mutta en muista ettäkö olisi ollut mitenkään erityisesti kaljuja länttejä. Nyt taas sillä on ruvennut iho hilseilemään ja on kuiva, ja osittain tuo pentukin varmasti aiheuttaa sitten kuivan ja kuolevan ihon irtoamista kun hammasteleevat keskenään.

Eläinlääkärin diagnoosejahan iho-ongelmille on yhtä paljon kuin on eläinlääkäreitä, tähän tulokseen itse olen tullut. Sillä en niinkään hae nimikkeellistä selitystä tälle meidän vaivalle, koska sillä ei niinkään ole väliä. Tärkeempää olis saada tuo ongelman aiheuttaja kuriin.

Ja jalostukseen ei olla käyttämässä, mutta pallit eivät silti ole vielä vaihtoehto. Koska yliherkkyysongelmaan auttoi se tai ei, niin meillä saadaan ne oireet joka tapauksessa pidettyä kurissa. Koska ongelmaa esiintyy meillä ainoastaan puolivuosittain ja vaikka se rasittavaa osin onkin, niin uskon että tälle voisi löytyä jokin muukin ratkaisu kuin leikkauspöytä. Tuo homeopatia kuulostaa ihan varteenotettavalta vaihtoehdolta ja aionkin käydä paikallisissa luontaistuoteliikkeissä vielä kyselemässä asiasta enemmän tietäviltä että mikä meille passaisi. Tuo Gelsemium 30C voisi olla ihan passeli, mutta tiedustelen vielä.

Tahtoisin vielä tietää, onko kellään uroksia tai kokemuksia vastaavanlaisesta? Ja onko asiaan saatu rauhoitusta muuten vai onko jätetty ne pallit lääkäriin?

_________________
tanskandogit
*Danemanian Moomintroll "Rontti" 04/2005
*RU, BALT JMVA, JV-11 Hildemar "Lurjus" 02/2011
rottweiler
*LV, EE JMVA Chameur "Ketku" 03/2012


Ylös
 Profiili  
 
 Viestin otsikko:
ViestiLähetetty: 02.08.11 15:18:41 
Poissa
Melkein sisäsiisti
Avatar

Liittynyt: 09.01.03 20:46:15
Viestit: 426
Paikkakunta: Savonlinna
Kilpirauhanen? Siis nuo kaljuuntuvat läntit voisivat olla oire...

_________________
Orontius Yquem de Sauternes s. 09.04.2015
FI & EE MVA Wundervoll Alberto Ferro s. 15.08.2009
FI MVA Danemanian Jaguar 13.07.2004 - 20.07.2014
Big Shadows Bourbon 28.06.1998 - 02.06.2009


Ylös
 Profiili  
 
 Viestin otsikko:
ViestiLähetetty: 02.08.11 16:02:12 
Poissa
Sisäpiirissä
Avatar

Liittynyt: 14.12.05 10:26:21
Viestit: 1275
Paikkakunta: Mikkeli
bourbon kirjoitti:
Kilpirauhanen? Siis nuo kaljuuntuvat läntit voisivat olla oire...


On kertaalleen tsekattu, tosin ei ihan näinä päivinä mutta samoihin oireisiin liittyen ja sillon oli kaikki ok. Miksei sitä voisi uudestaankin katsoa, mutta en jaksa uskoa siihen teoriaan tälläkään kertaa.

_________________
tanskandogit
*Danemanian Moomintroll "Rontti" 04/2005
*RU, BALT JMVA, JV-11 Hildemar "Lurjus" 02/2011
rottweiler
*LV, EE JMVA Chameur "Ketku" 03/2012


Ylös
 Profiili  
 
 Viestin otsikko:
ViestiLähetetty: 02.08.11 22:22:52 
Poissa
Sisäsiisti
Avatar

Liittynyt: 05.02.09 09:35:07
Viestit: 580
Paikkakunta: Kuortane
Meillä on kummatkin urokset leikattu.
Mä oon henkilökohtasesti sitä mieltä että urokselta on parempi leikata pallit pois jos ei aio käyttää jalostukseen.
Koiran ei tarvitse stressata jos esim. talossa on juoksussa oleva narttu. Muutenkin varmasti aika stressaavaa urokselle, kun lenkilläkin joutuu koko ajan haistelemaan juoksusten narttujen jälkiä.

Kuitenkin leikkaus on aina leikkaus, jossa tietty omat riskinsä, mutta uskon että se parantaa uroksen elämänlaatua.

_________________
Perfect Sunshine Charming One
Magic Alaunt Gramma
Sekarotuinen Otto


Ylös
 Profiili  
 
 Viestin otsikko:
ViestiLähetetty: 03.08.11 08:52:45 
Poissa
Sisäpiirissä
Avatar

Liittynyt: 16.04.05 12:40:03
Viestit: 1362
Paikkakunta: Oulu
Myös täällä ollaan samaoilla linjoilla pallinpoiston suhteen, eli kissat ja koirat joita ei käytetä jalostukseen, tulisi aina leikkuuttaa. Elämänlaatu paranee ilman hormoonihässäköitä ja elinikä mahdollisesti pitenee (esim. eturauhassyöpä on miinuksella ;) ). Hormoonipiikkiähän voipi kokeilla, mutta se on vain väliaikainen ratkaisu eikä sitä tule laittaman montaa kertaa.
Eläin on eläin eikä pallin/kohdun poisto ole maailmoja kaatava juttu ;)


Ylös
 Profiili  
 
 Viestin otsikko:
ViestiLähetetty: 03.08.11 09:32:13 
Poissa
Sisäpiirissä
Avatar

Liittynyt: 14.12.05 10:26:21
Viestit: 1275
Paikkakunta: Mikkeli
ulpukka kirjoitti:
Eläin on eläin eikä pallin/kohdun poisto ole maailmoja kaatava juttu ;)


Elä nyt, toisella mänöö kaik miehuuden rippeet ja itsetunto.. :lol:

Nojoo, mutta vakavammin, tossa "ei jalostukseen = pallit pois" jutussa vaan ei oikeen täsmää taas yksi juttu. Harrastaminen, kilpailut. Miksi koira jota ei käytetä jalostukseen voisi käydä vaikkapa nyt näyttelyissä, jos omistaja haluaa sitä harrastaa? Sitä en sano ettäkö meillä verenhimoisesti pidetään näyttelyt koirien terveyden edellä, ei missään nimessä. Mutta en myöskään kiellä sitä etteikö olisi kiva joskus vanhemmilla päivillään käydä koiraa pyöräyttämässä jossain vetskukehässä jos se on hyvässä kunnossa.

Mutta yhä edelleen, minusta tämä meidän hormoonien hyrrääminen ei ole vielä leikkauspöydän väärti. Viime talvena on ainut kerta kun sillä todella heitti kupin nurin muutamaksi päiväksi ja käyttäytyi kuin kiimainen narttu olisi ollut heti oven takana, muutoin tuo ulos vonkuaminen ei ole niin häiritsevää vaikka se sitä jossain määrin saattaa sen jonkun viikon tehdä. Ja sit ollaan taas puoli vuotta okei, tää kesäaika ei nähtävästi ole niin paha. Tuo iho-ongelma on se joka tässä nyt tällä erää laittoi mietityttämään.

Muoks; Ja vielä loppukevennykseksi; tai sitten Rontille pukkasi nyt näyttelyallergia päälle kun turkki huononi heti Väriin ilmoittautumisen jälkeen. Oon yrittäny pitää sen salassa mutta se on tarkkakorvanen tuo meijän Rontti.. :sekasikiö: :hymyä:

_________________
tanskandogit
*Danemanian Moomintroll "Rontti" 04/2005
*RU, BALT JMVA, JV-11 Hildemar "Lurjus" 02/2011
rottweiler
*LV, EE JMVA Chameur "Ketku" 03/2012


Ylös
 Profiili  
 
 Viestin otsikko:
ViestiLähetetty: 03.08.11 09:59:29 
Poissa
Sisäpiirissä
Avatar

Liittynyt: 16.04.05 12:40:03
Viestit: 1362
Paikkakunta: Oulu
No katoppako uusien sääntöjen mukaan PALLITTOMAN VOI VIEDÄ NÄYTTELYYN jos operaatio tehty kirurgisesti ja syystä että on kyseessä jokin sairaus tmv. Eli teidän tapauksessa vois syy olla hormoonien ylituotanto tai jos eturauhanen vaivaa nii sitte se. Tämä asia on edelleen ihmellinen kun puhutaan yhteispohjoismaisista näyttelysäännöistä, sillä mm. ruåttissa riittää pelkästään pallien poisto kirurgisesti eli ei tartte olla mitään terveydellistä syytä :/ Meillä taas säännöt sanoo että lääkärin tulee täyttää jollekki SKLn kaavakkeelle ilmoitus pallien poistosta ja vissiinki myös sitte siitä syystä miksi poistettu (jokin terveyshaitta) ja omistaja saa sitte todistuksen näyttelyitä varten pallittomuudesta.


Ylös
 Profiili  
 
 Viestin otsikko:
ViestiLähetetty: 03.08.11 12:13:16 
Poissa
Sisäpiirissä
Avatar

Liittynyt: 14.12.05 10:26:21
Viestit: 1275
Paikkakunta: Mikkeli
Ai kassos vaan se sääntö on jo voimassa. Tätä se teettää kun on pitkän aikaa kuvioista pois, ei pysy enää kärryillä ollenkaan. Hyvä jos nauhojen värejäkään enää osaa. :lol: Mutta kiitos tietoiskusta, kannatti elää tämäkin päivä. :D

Me tutkaillaan asiaa, mutta pallinsa saa vielä toistaiseksi pitää. Eläinlääkäri saa sanoa oman mielipiteensä tuossa kun muilla asioilla käydään piipahtamassa.

_________________
tanskandogit
*Danemanian Moomintroll "Rontti" 04/2005
*RU, BALT JMVA, JV-11 Hildemar "Lurjus" 02/2011
rottweiler
*LV, EE JMVA Chameur "Ketku" 03/2012


Ylös
 Profiili  
 
 Viestin otsikko:
ViestiLähetetty: 04.08.11 10:56:18 
Poissa
Sai koiran istumaan käskystä

Liittynyt: 19.02.08 22:32:27
Viestit: 902
Misa meillä kävi niks ja naks pääsiäisen tienoilla, juurikin siitä syystä, että jalostukseen ei ole tarkoitus käyttää (hienompia ja yhtä terveitäkin kun on tarjolla samasta linjasta ;) ) ja tuli tyttö taloon, niin ihan ton päänupin kannalta ajattelin, että olis parempi. Ja se, että koko elämän tolla on ollut kausittain huono turkki ja puskenut "finnejä" ihosta läpi ..nappularuoalla aivan kaamea, myös se testosteronin löyhkä mikä ihosta puski läpi oli aika messevä... raakaruoalla helpottui, mutta kausittain niitä tuli silti (vähemmän). Ja ulkona nuoltiin/lussutettiin pissoja. Sisällä vinkumista meillä ei sentään ole ollut. Ylipäätään ukolla on ollut aina aika kova tuo hinku noiden naisten perään. Alkoi myös pelottaa riskit eturauhasvaivoista, varsinkin kun tyttö tuli samaan laumaan.

Voin sanoa, että tämän koiran kannalta tuo oli ihan paras ratkaisu!
:taputapu: Perusluonne ei ole muuttunut yhtään miksikään 4:ssä kuukaudessa (vaikka varoiteltiin että siitä tulee ihan laama), mutta käytöksessä on tapahtunut pientä säätöä: ulkona haistelut on jäänyt vähän vähemmälle, turkki on paremmassa kunnossa, koiran haju on miedontunut, pissat lorotetaan pariin kohtaan eikä nosteta jalkaa jokaisen risun ja tolpan kohdalla, niitä muiden pissoja ei enää lutkuteta ja IHAN yhtä äijä tuo on kun aina ennenkin.

Toki homeopatiasta tai esim. DAP:sta vois olla hyötyä..? Niitä kukkatippajuttujahan on suunnilleen joka vaivaan, että voi kokeilla olisko niistä apua. :wink:

p.s Meillä töissä vaan pari ÄIJÄÄ oli pistämässä adressia pystyyn "save Bora's balls". Ihmeen tunteellisesti tähän kastrointiin suhtaudutaan Suomessa... :en_tiiä:


Ylös
 Profiili  
 
 Viestin otsikko:
ViestiLähetetty: 04.08.11 14:32:55 
Poissa
Osaa väistellä kuolaroiskeita
Avatar

Liittynyt: 30.07.04 14:18:56
Viestit: 1541
Paikkakunta: Oulu
Ohi ehkä aiheen, mutta ku tuo tosiaan tuntuu varsinkin miehille olevan kova paikka että koiralta viedään ne sukukalleudet.. tuli mieleen jostain koiran koulutusohjelmasta se kouluttaja sano isännälle, että mitäs jos sullakin kun on ne killuttimet ja himot ja halut mutta mitäs jos et saisi niitä koskaan ikinä käyttää niin oisitko mieluummin kuitenkin ilman niitä himojakin? :D :D :D

Se äijä mietti hetken ja siltä koiralta lähti pallerot :)


Ylös
 Profiili  
 
 Viestin otsikko:
ViestiLähetetty: 04.08.11 14:45:33 
Poissa
Sai koiran istumaan käskystä

Liittynyt: 19.02.08 22:32:27
Viestit: 902
Jatkan ohi aiheen :lol:
Jäänyt tällainen knoppitieto joskus päähän jostain, että Suomessa olis eniten kastroimattomia uroksia maailmassa koiramäärään nähden. Kun taas muualla maailmassa suunnilleen kastrointi on normaalijuttu joka tehdään suurimalle osalle koirista. Tiedä sitä sitten.... Tunteita aihe ainakin herättää!! :lol:


Ylös
 Profiili  
 
Näytä viestit ajalta:  Järjestä  
Aloita uusi ketju Vastaa viestiin  [ 20 viestiä ]  Mene sivulle 1, 2  Seuraava

Kaikki ajat ovat UTC + 2 tuntia


Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailijaa


Et voi kirjoittaa uusia viestejä
Et voi vastata viestiketjuihin
Et voi muokata omia viestejäsi
Et voi poistaa omia viestejäsi
Et voi lähettää liitetiedostoja.

Etsi tätä:
Hyppää:  
cron
POWERED_BY
Käännös, Lurttinen, www.phpbbsuomi.com