tanskandoggi.takaisin.fi

Keskustelua Tanskandogeista
Tänään on 25.05.18 09:07:05

Kaikki ajat ovat UTC + 2 tuntia
Aloita uusi ketju Vastaa viestiin  [ 24 viestiä ]  Mene sivulle 1, 2  Seuraava
Kirjoittaja Viesti
 Viestin otsikko: Spondyloosi
ViestiLähetetty: 11.07.11 20:10:35 
Poissa
Tikkukarvoja kantapäissä
Avatar

Liittynyt: 09.09.06 12:11:01
Viestit: 382
Paikkakunta: Tampere
Hilillä todettiin tänään spondyloosi muutoksia selässä ja lonkissa lievää nivelrikkoa. Nivelrikkoa osasinkin jo epäillä, mutten spondyloosia. Pyysin eläinlääkärin kuvaamaan selän samalla kun lonkatkin. Minkälaisia kokemuksia teillä on elämisestä koiran kanssa kellä on spondyloosi? Eläinlääkäri ei kauheesti asiasta kertonut :? . Siitä mainitsi, kun Hili on tähän saakka ollut selästään oireeton, niin hyvinkin mahdollista on ettei siitä oireilekkaan. Yksi mahdollinen luupiikki näkyi ja muutamia muutoksia nikamissa. Nyt 1-2 viikon rimadyl kuuri ja jatkossa puolen vuoden välein cartropheniä kuureina.
Kuinka olette liikuttaneet koirianne diagnoosin jälkeen? Meiltä on nyt rajut riekkumiset kielletty kokonaan. Lenkkeillä saa paljon pehmeellä ja vaihtelevalla maastolla. Kuulemma saa ajolenkillekkin hevosten kanssa mukaan ottaa. Mutta kertokaa omia kokemuksianne ja hyviä neuvoja otan mielelläni vastaan :)

_________________
täällä apinoi Samlet Piece Of Love eli Chili & Virpi


Ylös
 Profiili  
 
 Viestin otsikko:
ViestiLähetetty: 11.07.11 20:11:37 
Poissa
Tikkukarvoja kantapäissä
Avatar

Liittynyt: 09.09.06 12:11:01
Viestit: 382
Paikkakunta: Tampere
Oho, laitoin tän epähuomiossa tänne osioon. Saisko tän siirrettyä eläinlääkäri puolelle :)

_________________
täällä apinoi Samlet Piece Of Love eli Chili & Virpi


Ylös
 Profiili  
 
 Viestin otsikko:
ViestiLähetetty: 11.07.11 21:33:21 
Poissa
Sisäpiirissä
Avatar

Liittynyt: 21.09.06 10:25:02
Viestit: 1119
Paikkakunta: Espoo
Milalla kuvattiin selkä 2v puhtaaksi. Nyt 4.5v kuvattiin selkä uudelleen yleisestä mielenkiinnosta, polvethan sillä on nivelrikkoiset molemmat ja niitä ajoittain oireilee.

4.5v kuvissa löytyi rehvakkaa spondyloosia viidestä nikamavälistä, muistaakseni kolme kokonaan silloittunutta väliä ja kaksi kasvuvaiheessa olevaa. Selkää en ole huomannut koirani koskaan oireilevan ja eläinlääkärikin totesi palpoinnin jälkeen selän spondyloosin epätodennäköiseksi, mutta kuvasi kun pyysin. Ja oli erittäin yllättynyt että selkä oli niin hurja kuin oli. Paskempi säkä. Ja osoittaa aika pelottavasti, miten selkäkuvaus näyttää vain kuvaushetken tilan. 2v otetut puhtaat kuvat ei tarkoita mitään kun koira on 3-5v...

Jälkikäteen ajateltuna olin kuvitellut, että Milan istumaanmenovaikeudet johtuivat polvista, mutta kun kuvista löytyi silloittuma lantionikamavälistä L6-L7, niin todennäköisesti sen kehittymisvaiheessa istumaanmenovaikeudet ovat alkaneet. Mila elää vauhdikasta dogin elämää niin kauan kuin kroppa kestää. Kun ei enää ilman kipulääkkeitä pysy liikkeellä, vaihtaa se hiippakuntaa. Osteopaattikin sanoi, että Mila on liikkuva koira ja liikkumattomuus sen ennemmin rampauttaa kuin polvet tai selkä. Eli helteillä liikutaan aamuvarhain tai iltamyöhään tai uimalla, kunhan liikutaan. Kipua tuo sissi ei osoita, isoin merkki, jonka olen havainnut on että se kääntää pään pois ja kuolaa.

Polvien takia Milalla erityishuomio on takajalkojen lihasten ylläpito, eli mäkitreeniä (kevyttä) se saa päivittäin, muuten meno on ihan täysin koiran viitsimisen mukaan. Kun se haluaa riehua Aikon kanssa, annan sen riehua Aikon kanssa. Se näyttää aloittavan ja lopettavan riehumiset, eli luotan sen omaan jaksamiseen ja pystymiseen. Remmissä meillä liikutaan hyvin vähän, metsässä sitäkin enemmän. Saappaat jalassa Mila menee sitten kun menee. Olisi sen kiusaamista alkaa himmata sen menemistä. Vieraisiin koiriin en enää viitsi sitä tutustuttaa, kun on mahdollisesti kuitenkin kipeä (ja kiukkuinen jos siihen sattuu). Ja Milan spondy siis diagnosoitiin 26.6., eli aika tuore asia vielä meilläkin. Ell sanoi, että liikuntaa vaan entiseen malliin....

_________________
***********
Saradane's Love is Black (Aiko) s. 22.7.2009
KK-Unkarinvizsla Tangrams ihQ-daa (Olga) s. 22.9.2014

Rakkaissa muistoissa meidän maailman paras smurffimme
Saradane's Invincible Love (Mila) 28.2.2007-6.8.2012


Ylös
 Profiili  
 
 Viestin otsikko:
ViestiLähetetty: 03.09.11 11:20:06 
Poissa
Pentulaatikossa

Liittynyt: 28.12.08 20:30:21
Viestit: 5
Moi,

paljon olen palstaa lukenut ja hyviä vinkkejä saanut, mutta eipä ole tosiaan tullut kirjoteltua tänne tätä ennen. Nyt aihe liippaa niin läheltä omaa tilannetta, että tässä meidän kuulumisia.

Meidän aina ennen niin terve vähän alle 4 v. dogginarttu sai heinäkuisissa kuvauksissa diagnoosin selän spondyloosi ja alkava nivelrikko lonkissa. Koira oli tosi kipeä, ihan pahaa teki. Kipu tuli yhtäkkisestä liikkestä ja siitähän se sitten lähti.

Nyt on annettu 4 vkoa Cartrophenia, ruoan lisäksi Cartivetia ja alettu barffaamaan. Ja kävimme akupunktiossa tosi kivalla eläinlääkärillä. Ensi viikolla on seuraava aika.

Neitosemme on melkein palautunut entiselleen. On aivan ihanaa nähdä leikkisä ja pirteä koira. Toki tiedämme, että tilanteet muuttuu, mutta nyt on hyvä näin. :)


Ylös
 Profiili  
 
 Viestin otsikko:
ViestiLähetetty: 03.09.11 12:40:25 
Poissa
Tikkukarvoja kantapäissä
Avatar

Liittynyt: 09.09.06 12:11:01
Viestit: 382
Paikkakunta: Tampere
Teillä siis sama kohtalo kuin meillä... kivut tosiaan alkoi yhtäkkisestä liikkeestä ja Hili oli kipee tosi pitkään. Sitä oli niin riipaisevaa katsoa vierestä... Nyt tosiaan cartro saanut 4 piikkiä, viimeisestä piikistä on nyt parisen viikkoa aikaa ja Hili on piristynyt silmissä huomattavasti :) Tsemppiä teille paljon ja toivottavasti pysytte kivuttomina pitkään :)

_________________
täällä apinoi Samlet Piece Of Love eli Chili & Virpi


Ylös
 Profiili  
 
 Viestin otsikko:
ViestiLähetetty: 10.09.11 11:52:52 
Poissa
Pentulaatikossa

Liittynyt: 28.12.08 20:30:21
Viestit: 5
Kiitos ja tsemppiä myös teille!

Akupunktio on ainakin meille ollut suureksi avuksi. Käytiin kaksi kertaa ja nyt tällä viikolla (tämän toisen kerran jälkeen) eläinlääkäri sanoi, että koira on niin hyvässä kunnossa, että jatkohoitoa ei tarvita.

Tulevaisuudessa toki mennään taas, mutta toistaiseksi ei ole tarvetta. Suosittelen!


Ylös
 Profiili  
 
 Viestin otsikko: Re: Spondyloosi
ViestiLähetetty: 14.08.12 16:32:06 
Poissa
Melkein sisäsiisti
Avatar

Liittynyt: 30.04.05 17:03:31
Viestit: 408
Paikkakunta: Vilppula Pynnöskylä
Miedän Freyllä todettiin tänään spondyloosi :( ja tätä ketjua lueskellessani pohdin, miten usein olette cartrophenikuureja antaneet?

t. Kristiina

_________________
"Tappio on usein pelkästään väliaikainen olotila - vain luovuttaminen tekee siitä pysyvän"

BastionKing´s kennel
http://www.valtoset.com
___________________________
Aska, Valo, Edda & Storm


Ylös
 Profiili  
 
 Viestin otsikko: Re: Spondyloosi
ViestiLähetetty: 14.08.12 16:42:45 
Poissa
Tikkukarvoja kantapäissä
Avatar

Liittynyt: 09.09.06 12:11:01
Viestit: 382
Paikkakunta: Tampere
Hili ei ole nyt lokakuun jälkeen tarvinnut Cartrophenia ja Hilillehän sitä määrättiin lonkkien nivelrikkoon, ei siihen spondyloosiin. Hieroja käy kerran kuussa ja marraskuusta mistä on käynyt niin ei ole kipulääkettä lonkkiensa takia tarvinnut. Selästä löytyy hieromalla muutama kipupiste, muuten ei selkäänsä ole siis koskaan oireillut. Tai ainakaan ei sitä näytä. Uida tykkää edelleen ja lenkillä meno samanmoista kuin ennenkin :) Nyt saa ruuan kanssa Yumoven tabletteja eli nivelainetta ja sitten MSM 1g, että tukisi nivelten ja lihasten toimintaa :) Seuraavan kerran kun tarvitsee jotain kuvata niin pyydän selän kuvaamisen uudelleen niin tietää mikä siellä on sitten tilanne.

_________________
täällä apinoi Samlet Piece Of Love eli Chili & Virpi


Ylös
 Profiili  
 
 Viestin otsikko: Re: Spondyloosi
ViestiLähetetty: 14.08.12 17:09:23 
Poissa
Pentulaatikossa

Liittynyt: 29.04.11 21:02:42
Viestit: 14
Meillä löytyy molemmilta nartuilta spondyloosi.
Sherillä neljä nikamaväliä lapojen välistä luutunut täysin yhteen ja muutoksia rangassa kylkiluiden loppuun asti.
Oireili joulukuussa 2011 halvauskohtauksella joka meni ohi noin neljässä tunnissa,sen jälkeen ei ole oireillut lainkaan.
Armilla muutokset löytyivät helmikuussa 2012 lannerangasta,yksi luutunut väli ja neljässä muutoksia.
Oireili kipuna ylösnoustessa makuulta ja istualtaan,autoon nouseminen ja rappusten nousu oli hankalaa.
Oli hyvin kivulias nyt kesään saakka.Vahvalla kipulääkityksellä mentiin 7,5 mg meloxicam(max 1,5 tbl/vrk) ja 50 mg tramal(max 3 tbl/vrk).
Luutumisvaiheessa kipulääkkeiden käyttöä ei pidä kainostella.Elämänlaatu on pysynyt lääkkeiden kanssa hyvänä ja onneksi meillä on hyvät lääkärit olleet tukena.

Hierojalla Sheri käynyt tämän vuoden puolella kaksi kertaa,eikä ole ollut jumissa,joka on todella yllättävää muutosten suuruuden vuoksi.
Armia hierotaan kuukausittain.6 viikon tauko hieronnassa oli liikaa,mutta nyt tilanne parempi,ilmeisesti luutumista on tapahtunut.
Hierontaväli voi olla nyt ihan hyvin 6 viikkoa ja kipulääkkeet lopetin pikkuhiljaa,tilannetta tietenkin seurailen koko ajan,jos kipuilee niin aloitan lääkityksen.
Cartrofenia ei olla käytetty mutta kokeillaan kyllä jos tarvista tulee.
Aiemmin nivelrikkoisella labbiksella(jolla oli myös muutoksia selässä)todettiin toimivaksi aineeksi.

Sherin kohdalla ei edes huomaa sen sairautta,samanlainen virtapiru on kuin ennenkin ja luonnetta sen verran ettei varmaan ihan ensimmäisenä kipuaan näytäkään.
Armi taasen on jäykistynyt lannerangasta.Mutta liikkua haluaa ja jaksaa ihan entiseen malliin.
Tanner tomisee ja sammaltupot sinkoilevat kun neiti painaa metsikössä menemään.
Uskon että monipuolinen liikunta on parasta lääkettä,jos jää paikoilleen jäykistyy entisestään.
Autoon päästään nyt ihan ite ja rappusiakin voipi ravata monta kertaa eestaas.

Päivä kerrallaan mennään eteenpäin.
Onneksi tämän sairauden kanssa pystyy elämään.


Ylös
 Profiili  
 
 Viestin otsikko: Re: Spondyloosi
ViestiLähetetty: 14.08.12 18:32:29 
Poissa
Sisäpiirissä
Avatar

Liittynyt: 21.09.06 10:25:02
Viestit: 1119
Paikkakunta: Espoo
Mila sai polviinsa cartrophenit 2x vuodessa. Viimeisin kipuaalto huhti-heinäkuussa ei mennyt sillä yhtään helpommaksi, joten otettiin napakka kipulääkekuuri: neurontin, tramal ja rimadyl ja sillä kivut vihdoin helpotti heinäkuun puolenvälin aikoihin niin, että saatiin tiputtaa rimadyl ja tramal pois ja mennä pelkän neurontinin voimin. Viimeiseksi jääneessä kipuaallossakin mun oli edelleen vaikea erottaa oireileeko polvi vai selkä.

Osteopaatilla ja hierojalla sekä akupunktiossa ollaan käyty myös 2-4x kussakin vuodessa.

_________________
***********
Saradane's Love is Black (Aiko) s. 22.7.2009
KK-Unkarinvizsla Tangrams ihQ-daa (Olga) s. 22.9.2014

Rakkaissa muistoissa meidän maailman paras smurffimme
Saradane's Invincible Love (Mila) 28.2.2007-6.8.2012


Ylös
 Profiili  
 
 Viestin otsikko: Re: Spondyloosi
ViestiLähetetty: 14.08.12 19:19:29 
Poissa
Melkein sisäsiisti
Avatar

Liittynyt: 30.04.05 17:03:31
Viestit: 408
Paikkakunta: Vilppula Pynnöskylä
Kiitos teille vinkeistä! Hieroja meillä käykin säännöllisesti ja akupunktio pitää ottaa taas mukaan rutiineihin, kunhan vain löytyisi hyvä täältä Pirkanmaan alueelta. Olisikohan Veterissä sekin palvelu? Meillä oli Tammisaaressa Juppe Nyman lähellä, mutta ei ihan viitsisi koiraa makuuttaa niin pitkää matkaa autossa, jos vain lähempää löytyisi joku hyvä osaaja.

-Kristiina-

_________________
"Tappio on usein pelkästään väliaikainen olotila - vain luovuttaminen tekee siitä pysyvän"

BastionKing´s kennel
http://www.valtoset.com
___________________________
Aska, Valo, Edda & Storm


Ylös
 Profiili  
 
 Viestin otsikko: Re: Spondyloosi
ViestiLähetetty: 14.08.12 21:12:38 
Poissa
Tikkukarvoja kantapäissä
Avatar

Liittynyt: 09.09.06 12:11:01
Viestit: 382
Paikkakunta: Tampere
Ainakin Pirkkalassa Oivassa eläinlääkäri Saila Kariola antaa akupunktiota. Siellä käytän Hiliä aina lääkärissä. Akupunktiota ei olla vielä kokeiltu, mutta sinne mennään kun sen aika tulee :) Ainakin eläinlääkärinä voin suositella mitä lämpimimmin kuten varmaan moni muukin tällä palstalla. En tosin tiedä kuinka pitkä matka teiltä tulee sitten tohon Pirkkalaan?!

_________________
täällä apinoi Samlet Piece Of Love eli Chili & Virpi


Ylös
 Profiili  
 
 Viestin otsikko: Re: Spondyloosi
ViestiLähetetty: 19.08.12 12:07:32 
Poissa
Sisäsiisti
Avatar

Liittynyt: 20.10.04 18:43:31
Viestit: 593
Paikkakunta: Nivala
Tässä linkki jossa kerrotaan spondyloosista lyhyesti:

http://www.goldenring.fi/index.php?opti ... Itemid=199


Meillä todettiin myös Remu papalla n. 7 vuotiaana spondyloosia kahden selkärankanikaman välissä, mutta luupiikit olivat jo silloittuneet ja yhden kerran sai cartrophen kuurin injektiona, kerran viikossa kolmen viikon ajan.... Nivelrikko lääkettä (Atrhroflex) eli ravintolisää sai 7 vuotiaasta asti kolmen kuukauden kuureina. Remu sai myös säännöllisesti akupunktiota ja säännöllistä tasaista liikuntaa ja eleli melkein 11 vuotiaaksi.

Spndyloosi voi tosiaankin nuoremmilla koirilla ollla oireeton... Itse huomasin Remussa hieman jäykkyyden oireita ja ajattelin vaan kuvauttaa papparaisen selän saadakseni selville onko siellä jotain muutoksia. Remun selkä kuvattiin epävirallisesti n. 3 vuoden iässä ja silloin selässä ei näkynyt mitään muutoksia...

Luupiikki yksistään, joka kasvaa esim. alaspäin koiran selkärangasta voi jossain vaiheessa painaa hermoja ja aiheuttaa esim. virtsaamisvaivoja ja takajalkojen huojumista ja liikemuutoksia... Eli selkärangan ja niskarangan kuvaamisesta on hirveästi hyötyä, jos esim. koiran liikkeissä huomataan jotain outoa....

-sanna-


Ylös
 Profiili  
 
 Viestin otsikko: Re: Spondyloosi
ViestiLähetetty: 31.01.13 14:47:26 
Poissa
Sai koiran istumaan käskystä

Liittynyt: 16.11.08 21:43:23
Viestit: 867
Nonni eläinlääkäri reissu takana. Siis sivuääniä ei kuulunut, sydän tällähetkellä siis terve, kuuntelu oli siis virallinen, lähetettiin kennelliitton..... Mutta sitten tipahti :shock: ; Selässä alkavaa spondyloosia;Rintarangassa 1 kohtaa spondyloosimuutos ja rinta-lannerangan kohtaa pieni mahdollinen muutos. Lähetytin kuvat virallisiin lausuntoihin kennelliittoon, tulee siis tulos näkyviin koiranettiin. En salaile mitään. Lyylihän on kuvattu terveeksi nuoremapa.Herään miettimään siis kuinka yleinen SP on? ja kuinka moni kuvaa selkiä kertaakaan saatika toista kertaa...Suosittelen. Lyylihän on täysin oireeton ja ihan varuiksi siis halusin tarkistaa selän ku ikää alkaa olee mittarissa se 5 vuotta
Lyllin terveys tulokset:
*08/2009 Lonkat B/B kyynärät 0/0, Sydän ok, selkä ok(kuvat tallessa ja puhtaat)
*01/2010 Silmät terveet.
*05/2010 Sydän ok, Kilpparit ok.
*03/2012 Sydän ok.
*01/2013 Sydän ok, Selkä; alkavaa spondyloosia (odotetaan vielä viralliset vastaukset kennelliitosta)

Nyt vaan odotellaan jotta juoksut mennöö ohi, niin tyttö leikataan! Elämä jatkuu ja samanlailla mennään ku tähän asti... lenkkeillään ja riekutaan!

_________________
Annika ja doggipojat


Ylös
 Profiili  
 
 Viestin otsikko: Re: Spondyloosi
ViestiLähetetty: 31.01.13 17:15:20 
Poissa
Sisäpiirissä
Avatar

Liittynyt: 21.09.06 10:25:02
Viestit: 1119
Paikkakunta: Espoo
Tuota Annika olen huudellut ja huutelen jatkossakin. Milan (ja pentueessa parin muunkin) selät oli puhtaat 2v kuvissa ja 3-4v kuvissa enempi ja vähempi spondyä ilman rajumpia oireita. Ja 1,5v puhtaaksi kuvattu Aikokin oireilee selkäänsä (selkä jumittaa ja liikkuu välillä kankeasti ja huonosti ja ylösnousu sekä maahanmeno on vaikeaa), mutta koska sydän on niin kiikunkaakun, niin en selän takia lähde nukuttamaan. Mutta jos pitää kuvata joku muu kohta, niin selkäkuvat otetaan samalla.

_________________
***********
Saradane's Love is Black (Aiko) s. 22.7.2009
KK-Unkarinvizsla Tangrams ihQ-daa (Olga) s. 22.9.2014

Rakkaissa muistoissa meidän maailman paras smurffimme
Saradane's Invincible Love (Mila) 28.2.2007-6.8.2012


Ylös
 Profiili  
 
Näytä viestit ajalta:  Järjestä  
Aloita uusi ketju Vastaa viestiin  [ 24 viestiä ]  Mene sivulle 1, 2  Seuraava

Kaikki ajat ovat UTC + 2 tuntia


Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailijaa


Et voi kirjoittaa uusia viestejä
Et voi vastata viestiketjuihin
Et voi muokata omia viestejäsi
Et voi poistaa omia viestejäsi
Et voi lähettää liitetiedostoja.

Etsi tätä:
Hyppää:  
cron
POWERED_BY
Käännös, Lurttinen, www.phpbbsuomi.com